Община Пазарджик посрещна представители на Северна Македония и Гърция, които

...
Община Пазарджик посрещна представители на Северна Македония и Гърция, които
Коментари Харесай

Пазарджик е домакин на международен екопроект

Община Пазарджик посрещна представители на Северна Македония и Гърция, които са на посещаване в града по плана „ Young Eco Inspectors “.

Проектът е стартирал през 2022 година с дълготрайност 2 години и е финансиран по стратегия „ Еразъм + “. Бенефициент е Община Пазарджик в партньорството с още 7 организации - две от България, три от Гърция и две от Северна Македония. Той цели повишение на екологичното схващане измежду учениците, както и образуване на познания, умения и настройки, нужни за по-екологична и по-устойчива стопанска система.

Фокусирайки се върху провокациите на градското замърсяване, планът освен усъвършенства STEM образованието, само че също по този начин предизвиква устойчиви практики, които са в сходство с по-широката битка против изменението на климата.

Сътрудничеството на локални управляващи, енергийни организации и неправителствени организации основават повсеместен и резистентен метод за справяне с локалните екологични проблеми.

Заложените действия дават опция на учениците в гимназиален стадий и техните учители да основат удобна образователна среда за резистентност и превръщането им в катализатор на позитивната екологична смяна в Пазарджик, Кочани и Лариса.

Като част от програмата за интернационалните делегации екипите бяха посрещнати със специфичен учебен концерт от страна на Ансамбъл „ Пазарджик “, които уважиха културния продан сред страните, участващи в плана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР