Община Ловеч въвежда вечерен час за всички по 18 години

...
Община Ловеч въвежда вечерен час за всички по 18 години
Коментари Харесай

Вечерен час и за учениците в Ловеч

Община Ловеч вкарва вечерен час за всички по 18 години като част от ограниченията против ковид.

От през днешния ден децата няма да бъдат допускани на публични места след 22.00 ч. без компаньон. Решението е било взето на съвещание на Общинския действен щаб, оповестяват от общинската администрация. Причината за по-строгите ограничения е нарасналият брой на позитивни случаи на болни и контактни лица.

Сред другите ограничения са прекратяване на визитите в клубовете на инвалида на територията на общината за опазване на здравословното положение на възрастните хора. Преустановява се и допускането на аудитория при осъществяване на спортни мероприятия в Спортната зала на Община Ловеч. Препоръчва се на шефовете на учебни заведения да вкарат аналогични ограничения при осъществяване на спортни мероприятия в учебните физкултурни салони.

Засилват се контролните действия по съблюдаване на противоепидемичните ограничения в работните пространства на административната постройка на Община Ловеч: завишаване на утринния филтър при допускане на чиновници до работните им места; систематичен надзор за носене на маски в сградата; ограничение достъпа на външни лица, като се изключи центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани единствено с маска и при съблюдаване на нужната отдалеченост.

Община Ловеч лимитира командироването на чиновници за присъединяване в образования и други конгреси, с изключение на при особена значимост. Съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и РЗИ, общината вкарва и засилен надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения в комерсиалните обекти за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост сред клиентите.  Препоръчва се на притежателите на търговски обекти да вкарат вътрешноведомствен надзор за съблюдаване на въведените от здравните органи ограничения.

Община Ловеч предлага на превозвачите да не позволяват в публичния превоз пасажери без маска, да се съблюдава нужната отдалеченост. Препоръчва се и осъществяване на стерилизация на крайните спирки на градския превоз. Препоръчва на притежателите на нощни клубове и нощни заведения да съблюдават прецизно наредбите на държавните здравни органи за претовареност на местата не повече от един човек на един кв. м от общия потенциал. Препоръчва на управленията на националните читалища да преустановят репетиционния развой на певческите групи до края на месец октомври 2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР