Обществено значимите данни могат да станат по-достъпни, ако се осигурят

...
Обществено значимите данни могат да станат по-достъпни, ако се осигурят
Коментари Харесай

Организациите, които споделят данни да имат по-лесен достъп до еврофинансиране

Обществено значимите данни могат да станат по-достъпни, в случай че се обезпечат тласъци на организациите, които непринудено ги споделят. Например, като по-лесен достъп до европейско финансиране и понижаване на регулаторните бариери за тестване на нововъведения. Това е декларирал министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на неофициално видеоконферентно съвещание на министрите по телекомуникации от Европейския съюз. По време на конференцията е разисквано предложение на Акт за ръководство на данните, оповестяват от министерството.

Доброволното даване на данни за проучвателен или статистически цели, както и техният безвреден и благонадежден продан, може да бъде реализирано посредством увеличение на доверието сред заинтригуваните страни, е отбелязал министър Желязков. По думите му задачата е да се основат подобаващите условия за физически лица и компании да се доверят, че когато споделят своите данни, те ще се обработват от организации, учредени на полезностите и правилата на Европейския съюз.

Според министъра събирането на данни в обединен формат ще увеличи доста доверието в доброволното даване на информация за научно-изследователски или статистически цели, което ще е от огромна изгода за браншове като медицината и превоза.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР