Обществената поръчка за избор на фирма изпълнител на основния ремонт

...
Обществената поръчка за избор на фирма изпълнител на основния ремонт
Коментари Харесай

Дългоочакваната новина за жителите на общините Созопол и Приморско е факт

Обществената поръчка за избор на компания реализатор на главния ремонт на пътя към селата Росен, Веселие и Ясна поляна е завършена, като са осъществени всичките нужни дейности по оценка на техническата част, отворени са офертите и към този момент е разгласен реализатор за главния ремонт на 21 километровото трасе.

За това заяви бургаският депутат от „ Продължаваме Промяната “ Константин Бачийски.

Това, което не беше свършено за 10 месеца от служебния кабинет, в този момент беше направено и то единствено за 10 дни – разяснява депутатът.

Пътят към тези обитаеми места не е юридически главен ремонт от близо 35 години, а поради неприятното му положение локалните поданици излязоха на митинг и на 8 юли блокираха основния път „ Бургас – Созопол “.

Тогава Константин Бачийски се срещна с протестиращите жители и като депутат от района пое отговорността персонално да наблюдава развиването на проблема и да организира диалози с министъра на районното развиване и благоустройството, както и с ръководителя на Агенция " Пътна инфраструктура ". На митинга присъстваше и кмета на Созопол Тихомир Янакиев, които също постави доста старания по този проблем.

Същевременно стана ясно, че парите за ремонта са планувани в бюджета.

На митинга Константин Бачийски пое отговорност и даде дума на жителите на селата Росен, Веселие и Ясна поляна, че ще направи всичко допустимо с цел да се реши казуса.

„ Нека жителите от района знаят, че когато дам дума, я извършвам. Гарантирах им, че публичната поръчка ще бъде финализирана от страна на държавната администрация до месец и това се случи единствено за 10 дни. За разлика от доста хора, които просто приказват, за мен доста по-важно е какво действително мога да направя за решение проблемите на хората. Моята мощ е в това, че запознат съм детайлите на нещата и когато разпознавам един проблем, намирам работещо решение. Благодарение и на отличната работа и положителното взаимоотношение на БРРБ и АПИ нещата се случиха и се видя, че страната може да работи бързо и в полза на жителите, когато има мощна воля за това. След отварянето на процедурата е ясно, че има подадени общо пет предложения и към този момент е определен реализатор, значимата стъпка за хората е направена ",заяви Бачийски.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР