Обществата и страните, изложени на ислямофобия, трябва да създадат силна

...
Обществата и страните, изложени на ислямофобия, трябва да създадат силна
Коментари Харесай

Ердоган: Трябва силна комуникация срещу ислямофобията

Обществата и страните, изложени на ислямофобия, би трябвало да основат мощна мрежа за връзка на интернационалната сцена, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестява Анадолската организация.

Усилията за попречване на ислямофобията, играещи значима роля за мира и сигурността на цялото човечество, би трябвало да се реализират посредством механизми на здравия разсъдък, които ще бъдат основани, сподели президентът.

Ислямофобията като раково образувание се популяризира по целия свят, изключително на Запад, съобщи Ердоган в Анкара на Международен симпозиум, отдаден на медиите и на ислямофобията, посочи Българска телеграфна агенция.

По думите му ислямофобията се е показала напоследък при доста трагични събития - от Босна и Херцеговина до Мианма.

След трагичните събития на 11 септември американските управляващи започнаха да ползват тактика за демонизация на мюсюлманите, сподели Ердоган и добави, че това е разпалило " вируса на ислямофобията ", съществувал към този момент в културната конструкция на доста западни общества.

Той уточни, че държавните структури на Запад, които са виновни за обезпечаването на сигурността на популацията, сега се надпреварват в деянията си на неприязън към исляма.

Ердоган сподели, че радикалните течения на Запад, които до неотдавна са били считани за маргинални, сега образуват политическия дневен ред, което съгласно него е доказателство за това, че Западът е нагазил в тресавище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР