Общата стачка е организирана от каталунските синдикати в знак на

...
Общата стачка е организирана от каталунските синдикати в знак на
Коментари Харесай

Обща стачка срещу полицейското насилие в Каталуния

Общата стачка е проведена от каталунските синдикати в символ на митинг против дейностите на полицията по време на референдума за самостоятелност на региона.

Около 900 души са били ранени при конфликтите , оповестиха от районното държавно управление. Властите в Мадрид изпратиха служители на реда от други елементи на Испания, в това число от Националния полицейски корпус и от Гражданската армия, които се пробваха да предотвратят гласуването на локалните поданици в допитването.

Очаква се стачката през днешния ден да засегне съвсем всички стопански браншове, като най-забележим ще бъде митингът в превоза. Метрото на Барселона няма да работи сред 09:30 часа и 18:00 часа локално време (10:30 до 19:00 часа българско време).

Очакват се нарушавания в разписанието на наземния публичен превоз, няма да се движат доста таксита, анулирани са над 150 влака по интернационалните линии.

Правителствените институции на Каталуния също поддържаха стачката, задължавайки се да подсигуряват единствено най-малък размер услуги, жизненоважни за жителите, написа Българска телеграфна агенция. Това визира както администрацията, по този начин и лечебните заведения, където медицинският личен състав ще се включи съгласно опциите в протестните дейности.

Няма да работят също многочислените музеи на Барселона, които всеки ден се посещават от хиляди туристи. Към стачката се причислиха и футболните клубове "Барселона " и "Жирона ".

Някои огромни компании въпреки всичко няма да се включат в протестната вълна. Заводът на автомобилостроителя Сеат (Seat) ще работи както нормално, както и магазините на голям брой интернационалните марки и огромни банки.

АНКЕТА: Подкрепяте ли референдумите за самостоятелност?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР