Обсъждат се редица нови правила, вкл. възрастови ограниченияВеликобритания планира възрастови

...
Обсъждат се редица нови правила, вкл. възрастови ограниченияВеликобритания планира възрастови
Коментари Харесай

Британските тийнейджъри пред забрана да управляват дронове

Обсъждат се редица нови правила, включително възрастови ограничавания

Англия възнамерява възрастови ограничавания за потреблението на дронове

Властите в Обединеното кралство обмислят промени в разпоредбите за потребление на безпилотни летателни апарати (дронове), на фона на бързото им разпространяване в страната, заяви TechCrunch.com.

Едно от предложенията е обвързвано с ограничение на възрастта на потребителите на дронове с тегло над 250 грама – по-конкретно, възбрана за ръководството им от лица под 18-годишна възраст, което е с три години по-малко от възрастовата граница за кандидатстване за цялостен лиценз за ръководство на аероплан или хеликоптер. Ако се одобри препоръчаното, децата ще могат да продължат да употребяват безпилотни летателни апарати, само че единствено под наблюдението на възрастни.

Предложените промени в законодателството подхождат на сходни закони, признати в Съединените щати, където регистърът на безпилотните летателни апарати, въведен от Федералната авиационна администрация, провокира правни разногласия. Във Англия също бяха въведени правила за потребление на дронове, които включват ограничаване на височината на полета до 122 м и възбрана за стартирането им наоколо до летища.
още по тематиката
Настоящите оферти за изменение на нормативната уредба в Обединеното кралство включват разрешаване на потреблението на анти-дрон технологии при избрани действия и към значими обекти, както и условие потребителите да подадат заявление с напътствие за маршрута на придвижване преди стартирането на дрона.

Защитниците на правото на свободно прилагане на безпилотни апарати се опълчват, несъмнено, на тези оферти. Докато някои регулаторни ограничения не повдигат никакви съответни възражения, мнозина считат, че ограничението на възрастта на потребителите на дронове е прекомерно сурова мярка и евентуално непродуктивна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР