Образуването на слуз в организма е неприятен проблем, който обаче

...
Образуването на слуз в организма е неприятен проблем, който обаче
Коментари Харесай

Храни, които образуват слуз в тялото

Образуването на слуз в организма е противен проблем, който обаче елементарно може да се позволи благодарение на подобаваща диета. Слузта е естествен секрет, нужен за вярната работа на организма, само че натрупването ѝ в тялото може да докара до отключване на разнообразни болести.

Тя се създава след попадане в човешкото тяло на разнообразни бактерии, гъбички, прахови частици и други микроорганизми. Независимо от метода, по който се е натрупала слузта, човешкият организъм се пробва да се освободи от нея.

Ясен знак за това е секреция от очите, ушите, носа, постоянно заболяване от гнойна ангина, съществуване на храчки, циреи, гнойни пъпки по тялото, диария. Някои избрани артикули също способстват за несъразмерното слузоотделяне.

 Храни, които образуват слуз в тялото

Ето приема на кои слузообразуващи храни би трябвало да ограничите, с цел да се справите с този противен проблем.

1. Млечни артикули

Всички млечни произведения провокират щедро обособяване на слуз. Положението може да се утежни в допълнение, в случай че похапвате от тях в миг на простуда и щедро секретиране на носа. В такива моменти е целесъобразно да прекратите потреблението най-много на прясно мляко. Трябва също да ограничите приема на кисело мляко, масло, сметана, сирене, извара и кашкавал.

2. Месо и яйца

Животинските артикули съдържат протеини, които пък, от своя страна, предизвикат отделянето на тайни от организма.

3. Глутен

 Храни, които образуват слуз в тялото

Всички артикули, които съдържат глутен, провокират секреция на органите на тялото. Това са пшеница, ръж, брашно, соя. И защото бялото брашно е в основата на всички хранителни изкушения, е наложително да прекратите потреблението му, с цел да се избавите по-лесно от секретите. Това ще рече, че би трябвало да забравите за белия самун, тестените закуски, торти, бисквити, зърнени закуски, спагети, макарони, юфка, както и артикули съдържащи жито и соя.

4. Определени плодове и зеленчуци

 Храни, които образуват слуз в тялото

В тази група влизат картофи, зеле, царевица и банани. Тези артикули усилват секрецията и е добре да ги избягвате, ако страдате от изобилното ѝ обособяване.

За да се справите със слузта в тялото с изключение на ограничение на потреблението на гореизброените артикули е добре да включите в менюто си храни с фибри - зърнени и бобови храни, ядки и доста пресни плодове и зеленчуци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР