Образувалото се свлачище на част от стената на микроязовира в

...
Образувалото се свлачище на част от стената на микроязовира в
Коментари Харесай

Свлачище е отнесло част от стената на микроязовира в Земен

Образувалото се свлачище на част от стената на микроязовира в град Земен откъм въздушния откос е овладяно, оповестяват от общината.

Обявеното през вчерашния ден 24-часово бедствено състояние изтече и няма да бъде удължавано. Няма заплаха за популацията.

В момента водата в язовира е под равнището на свлачището и на 1.5 м. над санитарния най-малко, заяви кметът Димитър Сотиров, който въпреки и в болничен отпуск е в непрекъсната връзка със заместника си Димитър Боянов. Самото свлачище е подхванато със скална маса от близката кариера и цялостното му подсилване следва.

Свличането на земна маса на част от стената откъм въздушния откос е било открито в четвъртък. През цялата нощ язовирът е бил следен, а през вчерашния ден е почнало и в допълнение източване на водата с хидромоторна помпа.

Микроязовирът остава под наблюдаване. Той е общинска благосъстоятелност и се употребява за напояване. Разположен е върху 16 дка и е на разстояние 3 км от Земен. Според общинското управление причина за свлачището са поройните дъждове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР