Обратното броене за кабинет с първия мандат започна. Президентът Румен

...
Обратното броене за кабинет с първия мандат започна. Президентът Румен
Коментари Харесай

Мандатът връчен! 7 дни за кабинет

Обратното преброяване за кабинет с първия мандат стартира. Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат на Мария Габриел, номинирана за министър председател от ГЕРБ-СДС.

-->
По-рано през днешния ден Габриел, Бойко Борисов и ГЕРБ организираха лидерски срещи с Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов. Габриел предложи експертно държавно управление с мандат една година. Партиите, които го поддържат, няма да подписват коалиция, а ще имат споделена отговорност.

„ Поемам с отговорност проучвателния мандат. Господин президент, желая да Ви благодаря, че Вие и президентската институция сте гаранция за спазването на висшия закон на България - Конституцията ”, разгласи пред президента Габриел.

Тя даде поръчка, че ще направи всичко допустимо в границите на мандата България да има устойчиво, работещо и постоянно държавно управление. „ За това моето предложение ще бъде за експертно държавно управление, обединено към ясни цели, които имат една цел - благосъстоянието на българите и престижът на България ”, добави номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС.

Габриел разясни, че откровено има вяра, че поддръжката, която ще търси, ще излъчи обръщение за упоритост, че са способни да се обединят и да създадат постоянно работещо държавно управление. „ Че ще работим за престижа на България в Европа и по света. Че ще разгърнем капацитета на страната и неговите гении. В сърцето на всичко това ще стои задължението към хората и родината ”, увери тя.

Номинираната за министър председател напомни диалозите си с парламентарно показаните партии. „ Тези общи цели в този момент към този момент би трябвало да бъдат обрисувани в доста повече елементи. Определеният от конституцията период ще употребявам и за това. Искам да ви уверя, че ще разгадавам на необятна поддръжка по тези цели, зад които всички заставаме, че са значими за България ”, съобщи Габриел.

Радев предизвести Габриел, че я чакат много трудности по пътя, само че разгласи, че идващия понеделник я чака със състав на Министерски съвет. „ Виждам, че през днешния ден и на следващия ден са решителни за вас - искам Ви триумф! ”, добави президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР