Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски по повод геноцида на

...
Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски по повод геноцида на
Коментари Харесай

Зеленски: Руските убийци изнасилват жени пред очите на деца

Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски във връзка геноцида на съветската войска в Киевска област:

Днес този апел ще бъде без поздравления. Не желая непотребни думи.

Президентите нормално не записват апели като този. Но през днешния ден би трябвало да кажа тъкмо това. Да го кажем по-късно, което се отвори в Буча и другите ни градове, откъдето бяха изгонени окупаторите. Стотици хора бяха убити. Мъчени, разстреляни цивилни. Трупове по улиците. Миниран регион. Дори телата на починалите бяха минирани! Повсеместните последствия от грабежите. Концентрирано зло е посетило нашата земя. Убийци. Палачи. Изнасилвачи. Мародери. Които се назовават войска. И които заслужават единствено гибел по-късно, което направиха.

Искам всяка майка на всеки съветски боец да види телата на убитите в Буча, в Ирпин, в Гостомел. Какво са създали? Защо са били убити? Какво е направил човек, каращ колело по улицата? Защо елементарните цивилни са били измъчвани до гибел в елементарен спокоен град? Защо са удушавали дамите, откакто са им сграбчили обеците от ушите? Как може да се изнасилват и убиват дами пред очите на деца? Да се подиграват с телата им даже след гибелта? Защо танковете са смачкали телата на хората? Какво направи украинският град Буча с вашата Русия? Как стана допустимо всичко това?

Руски майки! Дори да сте отгледали грабители, по какъв начин те станаха палачи? Не е можело да не знаете какво има вътре в децата ви. Няма по какъв начин да не сте забелязали, че са лишени от всичко човешко. Няма душа. Без сърце. Убивали са преднамерено и на драго сърце.

Искам всички ръководители на Руската федерация да видят по какъв начин се извършват техните заповеди. Ето заповедите. Ето едно такова осъществяване. И солидарна отговорност. За тези убийства, за тези мъчения, за тези откъснати ръце, които лежат по улиците. За изстрелите в тила към вързани хора. Така ще се възприема съветската страна в този момент. Това е вашето изображение. Вашата просвета и човешки облик починаха дружно с украинците, при които сте пристигнали.

Реших да основа специфичен механизъм на правораздаването в Украйна, който да проверява и преследва всяко закононарушение на окупаторите у нас. Същността на този механизъм е взаимната работа на национални и интернационалните специалисти: следователи, прокурори и съдии. Този механизъм ще помогне на Украйна и на света да изправят пред съда тези, които отприщиха или по някакъв метод участваха в тази ужасна война против украинския народ и в закононарушенията против нашия народ. Министерството на външните работи, Главната прокуратура, Националната полиция, Службата за сигурност, Разузнавателната работа и други структури от тяхната компетентност би трябвало да положат всички старания, с цел да обезпечат незабавното действие на механизма.

Призовавам всички наши жители и другари на Украйна по света, които могат да се причислят към това дело и да оказват помощ за определяне на правдивост, да го създадат.

Светът към този момент е видял доста военни закононарушения. В друго време. На разнообразни континенти. Но е време да създадем всичко допустимо военните закононарушения на съветските военни да станат последната демонстрация на такова зло на земята. Всички отговорни за сходни закононарушения ще бъдат вписани в специфична Книга на палачите, ще бъдат открити и осъдени.

Украинци! Украинки!

Искам да осъзнаете това. Изгонихме врага от няколко региона. Но съветските войски към момента управляват окупираните региони на други области. А след изгонването на окупаторите от там могат да се открият още по-лоши неща. Още повече смъртни случаи и малтретиране. Защото такава е природата на съветските военни, пристигнали на нашата земя. Това са изроди, които не могат иначе. И са имали такива заповеди. Всички сътрудници на Украйна ще бъдат в детайли осведомени за случилото се на краткотрайно окупираната територия на нашата страна. Военните закононарушения в Буча и други градове по време на съветската окупация също ще бъдат прегледани от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във вторник. Със сигурност ще има нов пакет от наказания против Русия. Но съм сигурен, че това не е задоволително. Необходими са още изводи. Не единствено за Русия, само че и за политическото държание, което в действителност разреши на това зло да пристигна на нашата земя.

Днес е четиринадесетата годишнина от срещата на върха на НАТО в Букурещ. Тогава имаше късмет Украйна да излезе от „ сивата зона “ в Източна Европа. От „ сивата зона “ сред НАТО и Русия. От сивата зона, която Москва счита, че тук всичко им е разрешено. Дори и най-тежките военни закононарушения. Според оптимистичните дипломатични изказвания, че Украйна може да стане член на НАТО, тогава през 2008 година имаше прикрит отвод да се одобри Украйна в Алианса. Абсурдният боязън на някои политици от Русия беше прикрит. Те смятаха, че като откажат Украйна, ще могат да успокоят Русия. Ще могат да я убедят да почита Украйна и да живее обикновено до нас.

През 14-те години след тази неточност Украйна претърпя гражданска война и осем години война в Донбас. И в този момент се борим за живот в най-тежката война в Европа след Втората международна война. Каня госпожа Меркел и господин Саркози да посетят Буча и да видят до какво докара съветската политика на отстъпки за 14 години. Да видиш с очите си измъчените украинци. Искам да бъда свестен вярно. Ние не упрекваме Запада. Ние не упрекваме никого, с изключение на съответните съветски военни, които направиха това против нашия народ. С изключение на тези, които им заповядват. Но имаме право да приказваме за колебливост. За това какъв беше пътят към такава Буча, до подобен Гостомел, до подобен Харкив, до подобен Мариупол. Нямаме колебливост. Независимо в какъв блок или отвън него се намираме, ние разбираме едно нещо: би трябвало да сме мощни.

Преди 14 години съветският водач в Букурещ сподели на западните водачи, че няма страна като Украйна. И ние потвърждаваме, че има такава страна. Имало е и ще има. Няма да се крием зад мощните на този свят. Няма да убеждаваме никого. Е, не трябваше да молим за помощ с оръжие, с цел да се предпазим от това зло, което пристигна в земята ни. Така или другояче трябваше да ни дадат всички нужни оръжия – без претенции. Защото те самите добре знаеха какво зло е пристигнало и какво е донесло със себе си.

Виждаме, че това е заложено на карта в тази война. Виждаме какво пазиме. Има стандарти на украинската войска – морални и професионални. И не нашата войска би трябвало да се приспособява в този момент. Много други армии би трябвало да научат това от нашите военни. И има стандарти на украинския народ. И има стандарти на съветските окупатори. Това е положителното и злото. Това е Европа и черна дупка, която желае да разбие всичко и да го погълне. Ние ще спечелим тази война. Дори в случай че обособените политици към момента не са в положение да преодолеят нерешителността, която предават на своите наследници.

А в Буча към този момент работят всички нужни служби, с цел да съживят града. Възстановяване на електрозахранването, водоснабдяването. Възстановяване на работата на лечебните заведения. Възстановете инфраструктурата. Дайте сигурност на хората. Защото Русия беше изгонена. И Украйна се завръща. И връща живота.

Днес посетих нашите граничари, нашите герои в болничното заведение на граничната работа на Украйна. Ранени бойци. Той връчи държавни награди на осмия. Той награди и ортопеда травматолог, офицер от здравната работа, който е водещ боен травматолог в Украйна и към този момент е избавил доста украински бранители. Общо той награди четиридесет и един граничари с държавни награди.

Именно военнослужещите от Държавната гранична работа за първи път срещнаха окупаторите с огън, когато минаха в нахлуване на 24 февруари. Сега нашите момчета и девойки се връщат на държавната граница, когато прогонваме окупаторите.

Сигурен съм, че ще пристигна времето и цялата линия на държавната граница на Украйна ще бъде възобновена.

И с цел да стане това по-бързо, всички би трябвало да сме съсредоточени, подготвени самоуверено да се надигнем против злото и да отговорим на всяко незаконно деяние против Украйна, против нашия народ, против нашата независимост.

Злото ще бъде осъдено. Слава на Украйна!



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР