Обръщаме внимание на един по-непопулярен автомобил, който обаче у нас

...
Обръщаме внимание на един по-непопулярен автомобил, който обаче у нас
Коментари Харесай

Автомобилът на старо: Subaru Legacy за шест-седем хиляди лева

Обръщаме внимание на един по-непопулярен автомобил, който обаче у нас има дребна, само че много хардкор насочена група от фенове. Обявите в най-големия уебсайт за коли mobile.bg също не са малко, като измежду тях се виждат и много непокътнати екземпляри. Струва ли си обаче да се купи подобен автомобил на остаряло, ви описваме в този момент. По-конкретно си приказваме за Subaru Legacy от четвърто потомство - един автомобил, произвеждащ се в интервала 2003 - 2008 година. Във външния тип на Subaru Legacy няма ярки елементи - с изключение може би на вратите без рамки.

Но този автомобил е обичан не поради външния си тип, а поради задвижването на всички колела, което е без конкуренция, както и поради боксер мотора с присъщ глас. Салонът с челен панел, леко извърнат към лидера, е крепко съединен и изработен от качествени материали, като е и добре планиран от позиция на ергономичност. Жалко е единствено, че на кормилната колона липсва надлъжно контролиране. На втория ред в действителност е комфортно и увеличеният надолнище на гърба на седалките и огромният подлакътник ще създадат даже дългото пътешестване доста удобно. Багажникът на седана е относително непретенциозен - 433 литра.

`Автомобилът

Изборът на коли от въпросното IV потомство, създадени преди 2009 година е порядъчен. На пазара у нас господства Legacy с двулитров мотор (150 или 164 к.с.) в композиция с четиристепенна автоматизирана скоростна кутия. Автомобилите с механични трансмисии са по-рядко събитие, само че не липсват. Legacy с мотор 2.5 (173 к.с.) нормално са оборудвани с автоматизирана скоростна кутия, само че в продажба има малко заслужаващи внимание, такива коли. Що се отнася до модификациите, налчни са седан и комби, като комбито е за предпочитане поради своята деловитост.

Шестцилиндровото Subaru от този модел са напълно друга бира. Това са коли за познавачи и колекционери и в случай че не сте от тях, просто подминете тези оферти. Иначе междинната цена за Legacy от това потомство е изцяло естествена за качествата, които предлага моделът. Трудно е обаче да се откри образец на под 200 000 действителни километра. От вариантите можете да разчитате на двузонов климатроник, кожен салон с електрически седалки и шибедах. Цените, според от годината на произвеждане и положението, варират в интервала от три до 10 хиляди лв..
`Автомобилът

Как се вози? Legacy, с твърдото си окачване и внезапно ръководство, се усеща като състезателен автомобил. Активният пилотаж с висока скорост на криволичещи планински пътища е наслада за водачите на такова Subaru. Жалко е единствено, че динамичността на версиите с атмосферни четирицилиндрови мотори е много скромна.

Какво да чакаме? Лаковото покритие на Legacy не е прекомерно крепко, само че не е и капризно. Най-проблемните места в тези коли, които не са аварирали, са рамката на предното стъкло, предните колони и задните надкалникови арки. Като цяло колата се отличава с добра устойчивост на каросерията. Проблемните зони в купето включват дръжките на вратите, залавните места на седалките и бутоните на кормилото, от които са изтрити иконите. Няма недоволства по отношение на електрическата система на Legacy.
`Автомобилът

Атмосферните четирицилиндрови опозитни мотори EJ204 и EJ253 са надеждни и имат добър запас от 300 или повече хиляди километра. В подмяна обаче тези мотори изискват внимание и способена грижа. Трябва деликатно да следите равнището на маслото, което постоянно излиза през уплътненията на разпределителния вал и през гарнитурата на капака на клапаните. Сродните турбо мотори EJ205 и EJ255 не са толкоз издръжливи, само че пък са по-динамични. В взаимозависимост от режима на работа те изкарват 100 - 250 хиляди км. Редкият трилитров EZ30 е много благонадежден, главното е да не се прегрява.

Legacy е оборудван с четири варианти за трансмисии. Всички те са здрави и надеждни. Пет- и шестстепенните ръчни трансмисии изкарват минимум 200 хиляди км преди ремонт и изискват интервенция единствено в обособени случаи. Четиристепенният автоматик е не по-малко благонадежден, с съвсем безконечна механична част. Същото може да се каже и за петстепенната автоматизирана трансмисия, с която са оборудвани турбо моторите и шестцилиндровата версия с естествено пълнене.
`Автомобилът

Дизайнът на задвижването на всички колела зависи от конфигурираната скоростна кутия. Екземплярите с " дръжка " са снабдени с машинален централен диференциал с не доста благонадежден вискосъединител. Доста по-здрава е 4х4 системата на автоматиците, като там предаването на момента към задния мост става благодарение на електроника. Legacy комбинира предно окачване McPherson и пружинно задно окачване с двойни носачи. Ресурсът на окачването не е доста огромен, само че несъмнено надвишава 100 000 км. Слабите места на кормилното ръководство са шарнирите на кормилната щанга, както и самата кормилна рейка.

С други думи четвъртото потомство на Subaru Legacy съставлява удобен и относително благонадежден автомобил, характеризиращ се обаче с сложна и недотам евтина поддръжка. Бендиновите мотори са много лакоми, само че пък ръководството на такава кола е същинско наслаждение. 4х4 системата е съвършена, изключително комбинирана с автоматик, а грижовното отношение към такава кола обаче несъмнено ще ви се отплати. А какви екземпляри от модела се предлага у нас, можете да ревизирате .
`Автомобилът

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР