Обработката на бюлетини в американския щат Пенсилвания, който е един

...
Обработката на бюлетини в американския щат Пенсилвания, който е един
Коментари Харесай

Драмата кой печели US изборите се изостря, появиха се неочаквани разкрития

Обработката на бюлетини в американския щат Пенсилвания, който е един от най-важните във връзка с резултата от президентските избори, може да се проточи до края на тази седмица. Това заяви в сряда The New York Times.

Пенсилвания ще стартира да обобщава резултатите от предварителното гласоподаване едвам в сряда сутринта по локално време, написа вестникът, като съгласно оценката му това „ може да отнеме до края на седмицата “. Губернаторът на Пенсилвания Том Улф съобщи в „ Туитър “, че щатът има над милион пощенски известия за обработка. Той даде обещание на хората от Пенсилвания, че „ всички гласове ще бъдат преброени “.

Все още няма изясненост по отношение на резултатите от гласуването в щатите Аляска, Уисконсин, Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Северна Каролина, като във всички тях актуалният президент Доналд Тръмп има съвсем непреодолима преднина пред противника си от Демократическата партия Джо Байдън.

Междувременно стана ясно, че Доналд Тръмп усили своя дял от гласовете измежду малцинствата в Съединени американски щати четири години откакто победи Хилари Клинтън на президентските избори през 2016 година, написа списание Newsweek .

Според изследвания, извършени от Edison Research и оповестени от The New York Times, Тръмп е нараснал своя дял от гласовете измежду чернокожите с 4 процентни пункта от 2016 година, когато единствено 8% от черните го поддържаха.

Държавният глава също по този начин получи по-голяма поддръжка от латиносите – с 4% повече от 2016 година, като 32 % са декларирали, че те поддържат Тръмп във вторник, спрямо 28 %, които са споделили това през 2016 година

Азиатските гласоподаватели имаха сходно усъвършенствано виждане за президента на урните през вчерашния ден. Тридесет и един % обявиха, че са дали своят вот за Тръмп в конкуренцията му против Байдън, усъвършенстване с 2 точки на представянето на настоящия президент измежду демографските групи през 2016 година

Сред расовите и етническите групи, категоризирани като „ други “, Тръмп усили своя дял от гласовете с 3 процентни пункта – от 37 през 2016 година на 40 % тази година.

Подкрепата за президента обаче спадна измежду една демографска група: белите гласоподаватели.

На въпрос на анкетьорите дали са подкрепили Тръмп или номинирания от Демократическата партия Джо Байдън, 57% от белите гласоподаватели обявиха, че са избрали президента. Но през 2016 година 58 % от белите гласоподаватели обявиха, че са подкрепили Тръмп на урните, до момента в който единствено 37 % гласоподаваха за Клинтън.

Кампанията на Байдън обаче акцентира екзитпола на Edison, съгласно който 42% от белите са подкрепили някогашния вицепрезидент във вторник.

Кандидатът на Демократическата партия се е показал доста по-добре и измежду белите мъже, като 48% от тях са застанали зад него – нарастване със 7% от резултатите на Хилари Клинтън преди 4 години.

Делът на гласовете на Байдън измежду дамите е с 2 точки по-висок от 54-те % на предшественика му през изборния цикъл през 2016 година Тръмп също усили своя дял от женския избор с един %.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР