Обмислят се всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите

...
Обмислят се всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите
Коментари Харесай

Обмисляме три варианта за облекчено влизане на туристите у нас

Обмислят се всевъзможни вероятни разновидности за облекчено влизане на туристите в страната. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова във Варна.

Тя изясни, че са препоръчани три благоприятни условия - документ за имунизация, отрицателен PCR или документ за съществуване на антитела.

Очаква се до края на седмицата Министерството на здравеопазването да издаде заповед с ясни критерии за влизане в страната.

Тя изясни, че поради обстоятелството, че туризмът е структурно определящ бранш за стопанската система ни, е било решено да се положат старания заетите в бранша лица, които желаят ваксина против ковид, да бъдат навременно ваксинирани. Николова акцентира, че за задачата би трябвало да се плануват съответните количества ваксини, както и да се сътвори ред от здравните инспекции за обгръщане на искащите.

По нейни думи все още 86 000 заети в бранша към този момент са декларирали предпочитание да им бъде сложена ваксина.

Според нея политиката за зелен документ за пътешестване и за отваряне на зелени коридори ще продължи.
 България поддържа
България поддържа " бързи зелени коридори " за имунизирани туристи

Да не се лимитират пътуванията на останалите туристи, упорства Марияна Николова

Тя уточни, че за Северното Черноморие обичайно са значими румънските туристи. По тази причина осведоми, че се обмислят разнообразни разновидности за облекчено влизане на гостите. Очаква се, че имунизационният паспорт ще може да се признава по-рано от заложеното от Европейска комисия.

Николова обясни последните маркетингови акции и начинания на Министерството на туризма за представянето на страната ни. Тя изрази вяра, че това лято сънародниците ни още веднъж ще изберат курортите и местата за отдих по родното Черноморие пред това в чужбина.

Относно морските плажове министърът заяви, че линиите, за които има подписани контракти за наеми и концесии, са 135. К ъм момента има 96 неохраняеми плажа и 3 за природосъобразен туризъм, за които към този момент е издадена обновена заповед. За 9 линии има " висящи " процедури за избор на собственик. Очаква се те да приключат преди началото на сезона и броят на неохраняемите плажове да е още по-малък.

Най-много неохраняеми линии има в област Бургас - 49. В област Варна пък са 28, а в област Добрич - 19. За неохраняемите плажове регионалните шефове ще обезпечат наложителните действия за водно избавяне.
 И СЗО заприказва за имунизационни паспорти
И СЗО заприказва за имунизационни паспорти

Набаро акцентира, че страните ще могат да основат " балони " за пътуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР