Обмисляме всички възможни варианти имигрантската система да сработи, заяви говорителят

...
Обмисляме всички възможни варианти имигрантската система да сработи, заяви говорителят
Коментари Харесай

Риши Сунак иска по-малко чуждестранни студенти на Острова

Обмисляме всички вероятни разновидности имигрантската система да сработи, съобщи представителят на английския министър председател

Британският министър председател Риши Сунак обмисля ограничавания за задгранични студенти, които идват в страната със свои близки и учат за " нискокачествени " просветителни степени, предадоха Пи Ей Мидия, ДПА и Българска телеграфна агенция.

Нетната имиграция във Англия доближи рекордните половин милион души и от " Даунинг стрийт " имат проекти за понижаване на общия им брой, в това число ограничавания за близки, с които интернационалните студенти идват, както и по-труден банкет в по-престижните университети.

Данните демонстрират, че 504 000 души повече са се преместили във Англия, в сравнение с са я напуснали в интервала юни 2021 година - юни 2022 година. В съпоставяне с това чистата имиграция за предходните 12 месеца е била 173 000.

Информацията беше оповестена от Националната статистическа работа, съгласно която растежът е провокиран от характерни фактори, измежду които схемите за издаване на визи на жители на Украйна и Хонконг, както и студентите, идващи от страни отвън Европейски Съюз.

Лицата със студентски визи са максимален дял от дълготрайно пребиваващите във Англия имигранти от страни отвън Европейски Съюз - 277 000 или 39 %, сочат данните от статистиката.

Говорителят на английския министър председател удостовери желанието му да понижи равнището на имиграция и упрекна " невижданите и невиждани условия " за рекордното нарастване.

" Обмисляме всички вероятни разновидности имигрантската система да сработи и това включва казуса с околните на студентите и нискокачествените просветителни степени ", сподели още той.

Подобни дейности могат да провокират опозиция в държавното управление. Министърът на финансите Джереми Хънт увери предходната седмица, че имиграцията е нужна, с цел да се усили икономическият напредък.

" Има потребност от дълготраен проект, в случай че желаеме да понижим имиграцията, без от това да пострада стопанската система ", счита Хънт.

" Съзнаваме, че имиграцията ще ни е нужна за годините напред - тя ще е доста значима за нашата стопанска система ", добави той.

В министерството на образованието също би се основало безпокойствие за финансирането на университетите, в случай че броят на задграничните студенти, които заплащат високи такси, бъде понижен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР