Облечен в черно кожено яке, под ритъма на драматична музичка,

...
Облечен в черно кожено яке, под ритъма на драматична музичка,
Коментари Харесай

Референдум за президентска република не може да има. Уважаеми зрители, спите ли? -

Облечен в черно кожено яке, под ритъма на трагична музичка, във видеоизявление, наподобяващо по род на филмов откъс, Слави Трифонов, водач на партия " ИТН " и притежател на малкия екран, в която води предаване и пее, сподели, че e видял политическата система от вътрешната страна. И макар че не се появяваше на конференции, не даваше изявленията, не беше народен представител, не ходеше на съдружни срещи и не вдигаше телефона на съдружните си сътрудници, Слави заяви, че e видял политическата система от вътрешната страна и установи, че там имало единствено " двуличие, неистини, корупция, задкулисие, интриги и мъчителна жадност за власт ".

" Е, това видях и по тази причина мисля, че аз не съм политик. Мисля, че освен би трябвало да се разбие моделът ГЕРБ, а би трябвало да се разбие моделът на цялата настояща политическа система ", съобщи той.

Неясно за какво, откакто откри, че не е политик, Слави Трифонов мина и към задачата на следващото си появяване във фейсбук профила си, която е чисто политическа:

Слави не изясни за какво аджеба се постанова да се сменя конституционното устройство на България, която е парламентарна република. И за какво би трябвало да се разбие моделът на политическата система, като президентът, който и да е той, отново е избираем, т.е. е политик, ерго за него важат всички гореизброени клиширани констатации на Трифонов.

В късото си трагично клипче Слави не изясни и нещо друго - че подобен референдум няма по какъв начин да се случи, тъй като е противозаконен. Според член 9 от Закона за референдумите - “национален референдум се създава за директно решение от жителите на въпроси с национално значение от компетентността на Народното събрание ”. Промяната на конституционното устройство може да стане единствено от Велико Народно заседание. Надали Трифонов не знае тази “дребна детайлност ”. Ако не я знае и не се е допитал до адвокати преди да разгласи “гениалната ” си концепция, то неговите депутати нямат място в Народното събрание. За него е ясно, че няма да стъпи там. А в случай че знае, само че все пак лъже, до момента в който приказва за морал, с предизборна цел, то отново няма място в политиката.

Според Трифонов и Има Такъв Народ ще бъдат " поръчител " за привеждането на решението на българите в идващия парламент. Нека да напомним, че Слави Трифонов и сие проведоха различен референдум през 2016 година

Въпросите на този референдум бяха:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в два тура?
2. Подкрепяте ли въвеждането на наложително гласоподаване на изборите и референдумите?
3. Подкрепяте ли годишната държавна дотация, отпускана за финансиране на политическите партии и обединенията, да бъде един лев за един получен автентичен глас на последните парламентарни избори?

И какво направиха депутатите от Има Такъв Народ в двата Народното събрание за имплементирането на решенията на този референдум? Нищо.

Точно подобен ще бъде резултатът и настоящето предложение за референдум на Слави: Никакъв.

Защото подобен референдум е противозаконен. И тъй като социологическите изследвания сочат, че Има Такъв Народ ще останат отвън Народното събрание. А предлагането на Слави и сие е обезверен опит за оставане в политиката и за опазване на лостовете на въздействие на хората зад него. Опит, издигнат на краен и недодялан популизъм и неистина.

И за край един откъс от програмната ария на Слави Трифонов “Няма такава страна ”:

…Добър вечер, уважаеми фенове. Спите ли?
Или чакате да дойдат следващите спасители?
Колко пъти се повтаря остарялата история -
Изхвърляме единия, прегръщаме втория…

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР