Областният управител Ралица Манолова поздрави участниците в Регионалния конкурс Скъпоценни

...
Областният управител Ралица Манолова поздрави участниците в Регионалния конкурс Скъпоценни
Коментари Харесай

Тържествено връчиха наградите на победителите в Регионалния конкурс „Скъпоценни камъчета – Богатствата на моя роден край“

Областният шеф Ралица Манолова поздрави участниците в Регионалния конкурс „ Скъпоценни камъчета – Богатствата на моя роден край “, който се провежда от Регионалния клон на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти (АПГР) в Габрово и представители на неговата общинска секция в Севлиево.

Конкурсът се организира под патронажа на регионалния шеф в съдействие с РУО–Габрово, с общителното домакинство на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“–Севлиево и с поддръжката на кмета на Община Севлиево. На публично събитие през днешния ден бяха връчени както премиите на отличените, по този начин и поощрителни грамоти и дарове за всички 52-ма участници. „ Удовлетворяващо е, че толкоз доста институции са обединени в поддръжката към напъните на младежите “ – показа Ралица Манолова и добави: „ Всяка една крачка в едно съревнование или признато предизвикателство е персонален опит, който ни води към по-големите триумфи. Географията е прелестна просвета, която ни носи доста познания и ни отваря порти – към разнообразни места, хора, култури, към това, което ни заобикаля, а какъв ще е светът към нас, зависи от всички ни. “ Тя напомни, че на човек, който знае къде отива – светът прави път, „ Затова бъдете сигурни, че в случай че знаете къде желаете да отидете – светът ще ви направи път и всички тези, от които зависи вашият триумф – ще ви поддържат. “ – сподели още регионалният шеф на Габрово, която връчи на всички номинирани материални награди, които да предизвикат творчеството у всеки и да украсяват своя ден по този начин, както желаят да го изживяват – цветен, благополучен и сполучлив.

Прекрасни думи насочиха и уредниците и представителите на организациите, подкрепящи състезанието, а музикалните осъществявания придвижиха гостите в разнообразни страни. Целта на състезанието – да се предизвика интерес измежду учениците от област Габрово към благосъстоянията на родния им край, да се подтиква усъвършенстването на техните познания, креативно мислене и умения за интерпретиране на информация от разнообразни източници като основа за съставянето на художествени, осведомителни артикули и приложения – е реализирана акцентира Проф. Марин Русев, ръководител на Управителния съвет на АПГР. Разработките на учениците са оценени от без значение експертно петчленно жури, формирано от преподаватели по география в учебни заведения, които са отвън територията на област Габрово. Всеки от тях е сложил своите оценки, съгласно авансово оповестените в Регламента на състезанието критерии. След усредняване на самостоятелните оценки журито дефинира и класирането.

ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 5-7 клас

РИСУНКИ / КАРТИНИ ( 5 – 7 клас)

1 място Вяра Пенчева ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев “ – гр. Габрово

2 място Андреана Косева ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Габрово

3 място Александър Тодоров СУ „ Васил Левски “ – гр. Севлиево

МУЛТИМЕДИЙНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ ( 5 – 7 клас)

1 място Виктория Йонкова ОУ „Христо Ботев “ – гр. Габрово

2 място Александър Стайков ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Габрово

3 място Константин Хаджиев ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Габрово

ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 8-12 клас

РИСУНКИ / КАРТИНИ ( 8 – 12 клас)

1 място Михаела Драшкова СУ „Васил Левски “ – Севлиево

2 място Десислава Русева СУ „Васил Левски “ – Севлиево

3 място Денислава Нанкова ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров “ –Севлиево

ВИДЕОКЛИПОВЕ ( 8 – 12 клас)

1 място Мирослав Йорданов ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров “ – Севлиево

2 място Илиян Лепирев ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров “ – Севлиево

3 място Анна–Мария Апостолова

3 място Мария Бешева СУ „ Васил Левски “ – гр. Севлиево

ФОТОГРАФСКИ СНИМКИ ( 8 – 12 клас)

1 място Божина Симеонова ПМГ Габрово „ Акад. Иван Гюзелев “ – Габрово

2 място Божидар Пенков ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров “ – Севлиево

3 място Красимира Петрова ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров “ – Севлиево
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР