Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев инспектира безопасността на стадион

...
Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев инспектира безопасността на стадион
Коментари Харесай

Стадионът на Локо Пд става международен

Областният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев инспектира сигурността на стадион  „ Локомотив “  и подписа заповед, с която позволява на оборудването да се състоят интернационалните спортни надпревари, оповестява Българска телеграфна агенция.

Инспекцията бе направена дружно с регионална комисия, в която влизат представители на Областна администрация, Община Пловдив, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН), Териториалната дирекция „ Национална сигурност “. Тя би трябвало да удостовери, че стадионът дава отговор на общо 17 условия, разказани в  чл. 7б на Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.

Част от условията плануват седалките за феновете да са крепко закрепени, направени от незапалим материал и с дължина на облегалката най-малко 30 сантиметра. Трибуните също по този начин би трябвало да са закрепени към носещата основа на стадиона и да не бъдат построени от тръбни детайли вид „ скеле “. Освен това всеки стадион би трябвало да имат ясно обозначени места за хора с увреждания и техните придружители.

Минимум 5% от общия потенциал на стадиона пък би трябвало да бъде в бранш с подобаващи заграждения за гостуващи почитатели.

Общите площи би трябвало да бъдат добре осветени, да действа спешно осветяване, а всяко едно спортно уреди би трябвало да има озвучителна уредба. Всеки стадион би трябвало да има още особено и добре оборудвано помещение за оказване на незабавна лекарска помощ, построено видео-наблюдение и построен пропускателен режим на всеки от входовете.

Проверката на място откри, че всички условия за сигурност и сигурност на оборудването са изпълнени, след което регионалният шеф подписа заповед, с която позволява провеждането на интернационалните спортни събития за период от 1 година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР