Областният управител на Хасково Станислав Дечев издаде заповед, в която

...
Областният управител на Хасково Станислав Дечев издаде заповед, в която
Коментари Харесай

Започна пожароопасният сезон в област Хасково

Областният шеф на Хасково Станислав Дечев издаде заповед, в която по предложение на Регионалната дирекция по горите /РДГ/ в Кърджали времето от 12 април до 15 ноември се дефинира за пожароопасен сезон, заяви пресцентърът на администрацията.

Забранява се паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Лесничейства, ловни стопанства, общини и притежатели на гори би трябвало да поддържат зоркост.

Участъците в горите с нараснала пожарна заплаха би трябвало да бъдат обозначени и популацията да бъде осведомено, са част от ограниченията.

На РДГ в Кърджали и на държавните горски стопанства се разпореждат редица мероприятия, свързани с контрола, почистването на горските масиви, предварителната защита от пожари и сформирането на профилирани групи от чиновници. Организират се и денонощни наряди от двете институци, държавните ловни стопанства и общините.

Кметовете на общини също са натоварени със отговорности по взимане на противопожарни ограничения, контрола в земеделските територии, информирането на популацията и организирането на доброволни гасачески формирования.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР