Областният координационен щаб във Варна ще заседава днес във връзка

...
Областният координационен щаб във Варна ще заседава днес във връзка
Коментари Харесай

Заради COVID: Заседава Областният координационен щаб във Варна

Областният координационен щаб във Варна ще заседава през днешния ден по отношение на повишението на случаите от COVID-19. 

Във Варненско към този момент няма да се затварят нощните заведения, реши преди дни регионалния щаб. От там дадоха обещание, че тази извънредно непопулярна мярка, ограничаваща правата на жителите и оказваща отрицателно влияние върху бизнеса, ще бъде разисквана още веднъж в най-кратък период, съгласно растежа на заболяеваемост и резултатите от инспекциите по съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Пореден спад в броя на новите случаи на ковид у нас
Броят на новите случаи на ковид понижа и като безусловно число, и като %. 2379 са новооткритите инфектирани за 16 ян...
Прочети повече
Постигнато е кардинално единодушие за прекъсване на плановия банкет и плановата оперативна активност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна, само че това се чака да бъде доказано на 17.01.2022г. след онлайн гласоподаване от членовете на ОКЩ, съгласно растежа на заболеваемост.

Ще бъде усъвършенстван контролът по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, възстановяване организацията на имунизационния развой и опцията за улеснение достъпа на популацията до имунизация. Ще се организира спомагателна работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари.

Още от ВАРНА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР