Областният информационен център – Смолян представи пред широката общественост новите

...
Областният информационен център – Смолян представи пред широката общественост новите
Коментари Харесай

ОИЦ-Смолян представи новите програми съфинансирани от ЕС

Областният информативен център – Смолян показа пред необятната общност новите Европейските стратегии, съфинансирани от Европейски Съюз, за Програмен интервал 2021-2027 година

Събитието бе част от Общата самодейност на Мрежата от ОИЦ за 2022 година. На срещата участваха представители на бизнеса, администрацията, просветителни, културни институции и други.
Събитието бе намерено от Марин Захариев – зам.-кмет на Община Смолян, който означи значимата роля, която има екипът на ОИЦ-Смолян към този момент над 10 години в популяризирането на опциите за европейско финансиране. Той приветства всички присъстващи и ги прикани към интензивност, както по време на публичните разисквания по идните процедури, по този начин и по време на кандидатстване и осъществяване на планове, съфинансирани от Европейския съюз.
С над 21 милиарда лв. от Европейските фондове за споделено ръководство ще разполага през този програмен интервал страната ни. Националното съфинансиране по стратегиите възлиза на над 4 милиарда лева, а задачите заложени в Споразумението за партньорство, ще бъдат реализирани посредством осъществяването на 10 стратегии, разяснява Цветанка Генчева, шеф на ОИЦ – Смолян. Тя показа политиките, заложени в Споразумението и другите подходи при осъществяването на стратегиите.
Над 3,6 милиарда лева са планувани по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година за интегрирано градско и районно развиване. Програмата ще се извършва посредством интегриран териториален метод, насърчаващ партньорството сред разнообразни заинтригувани страни на локално равнище, за ефикасното потребление и развиване на капацитета на дадения район. Планирани са ограничения, ориентирани към възобновяване и рационализация на пътна, просветителна, здравна, обществена и културна инфраструктура, енергийна успеваемост и устойчива градска подвижност и други
Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година е ориентирана към превъзмогване провокациите в областта на пазара на труда и на пречките пред общественото включване и равните благоприятни условия на уязвими групи от обществото. Общият бюджет на програмата е над 3,8 милиарда лв..
По Програма „ Образование “ 2021-2027 година ще се обезпечи качествено и приобщаващо обучение за всички деца, ще се влага в повишение на квалификацията на педагогическите експерти и непедагогическия личен състав и други За постигането на тези цели ще бъдат вложени близо 1,7 милиарда лв...
С поддръжката на Програма „ Конкурентоспособност “ 2021-2027 година, която ще разполага с 3 милиарда лв.., ще се осъществят ограничения, ориентирани към постигането на образован и резистентен напредък на българската стопанска система, както и за реализирането на индустриална и цифрова промяна.
Програма „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ 2021-2027 година, която ще разполага с бюджет от над 2,1 милиарда лева, ще бъде ориентирана към развиване на научните проучвания и инфраструктура, нововъведенията и интелигентната промишленост, ускорение на навлизането на цифровите технологии в стопанската система и обществото, и възстановяване на киберсигурността.
С бюджет от 3,5 милиарда лева Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година ще усъвършенства ВиК инфраструктурата и качеството на атмосферния въздух, ръководството на отпадъците и опазването на биоразнообразието, както и предварителна защита и ръководство на риска от наводнения, свлачища и горски пожари.
По Програма „ Храни “ 2021-2027 година ще се даде топъл обяд, пакети с хранителни артикули и хигиенични материали на най-уязвимите групи, живеещи в беднотия и обществена изолираност.
Общият бюджет на стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година е 1,9 милиарда лв..
С минимален бюджет са Програмите „ Морско дело, риболовство и аквакултури “ 2021-2027 и „ Техническа помощ “ 2021-2027 година
Екипът на ОИЦ-Смолян остава разполагаем за всевъзможни спомагателни въпроси, свързани с европейското финансиране.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР