Областния управител на Сливен Чавдар Божурски с поздравителен адрес по

...
Областния управител на Сливен Чавдар Божурски с поздравителен адрес по
Коментари Харесай

Поздравителен адрес от oбластния управител на Сливен Чавдар Божурски по случай 24 май

Областния шеф на Сливен Чавдар Божурски с приветствен адрес по случай 24 май.

В обръщението се споделя:

Скъпи възпитаници и студенти, преподаватели и дейци на просветата и културата,

Уважаеми съграждани,

Позволете ми да Ви поздравя за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност!

24 май е най-безспорният български празник. Той непроменяемо остава светла дата през всички превратности на времето и историята. Неговото значение във вековете надалеч надвишава границите на България и отеква до през днешния ден в доста страни от Европа и Азия.

Без делото на светите братя Кирил и Методий и техните възпитаници нямаше да ги има спомените на Софроний, бунтовните песни на Чинтулов, „ Записките “ на Захарий Стоянов, разказите на Йовков, стиховете на Дамян Дамянов и всички други значими произведения на нашата литература и националното ни творчество.

Едва ли има българско сърце, което не трепва, когато зазвучи „ Върви, народе възродени... “. Малко са нациите, които празнуват с толкоз наслада и възторг четмото и писмото.

Нека съхраним светлината на 24 май и смисъла на буквите и в този момент и в бъдеще да запазим и умножим порива за познание!

Отправям сърдечни пожелания за здраве и още по-големи триумфи към учениците и студентите, техните преподаватели, хората на просветата, културата и словото и към всички съграждани!

Честит празник!

С почитание: Чавдар Божурски

Областен шеф на Сливен

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР