Областен информационен център – Пловдив и лятна спортна занималня Нина

...
Областен информационен център – Пловдив и лятна спортна занималня Нина
Коментари Харесай

ОИЦ-Пловдив организира спортен празник за деца с епилепсия

Областен информативен център – Пловдив и лятна спортна занималня „ Нина кидс “ провеждат състезателен празник, подкрепящ децата с епилепсия – „ Да играем дружно “. Той ще се организира на 11 май в Оперативна програма „ Младежки център Пловдив “ на гребната база от 11:00 часа до 12:30 часа.

В рамките на събитието уредниците плануват провеждането на редица спортни игри – „ Мама, баща и аз “, „ Стрелба в цел “ и проява на волейболна игра. Деца, диагностицирани с епилепсия ще се включат в игрите и ще се забавляват дружно с връстниците си от занималня „ Нина кидс “.

За най-изявените спортисти са планувани медали и грамоти, а в края на празника ще се организира лотария с награди за всички, присъединили се в самодейността, обезпечени от аптеки 36,6.

От Aсоциацията на родителите на деца с епилепсия (А.Р.Д.Е.) припомнят, че децата с епилепсия са измежду нас и имат потребност от схващане, поддръжка и почитание, желаят да имат другари и да се забавляват. Имат нужда да порастват, да играят и да учат дружно със своите връстници, макар по-различния си здравословен статус, въпреки че от време на време им е по-трудно. Събитието е в поддръжка на разбирането, че епилепсията не трябва да се трансформира в присъда и посредством игри подрастващите деца да се научат на самообладание, схващане и приемливост.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР