Обилният снеговалеж остави без ток част от Ивайловград и 5

...
Обилният снеговалеж остави без ток част от Ивайловград и 5
Коментари Харесай

Снегът остави населени места без ток в страната

Обилният снеговалеж остави без ток част от Ивайловград и 5 села от общината.

Без електричество са селата Плевун, Пъстроок, Покрован, Железино и Розино, оповестява Българска национална телевизия.

Екипите на EVN работят по премахване на повредите. В някои елементи на общината снежната завивка е достигнала до 35 см.

И на други места в Хасковска област има изключвания на тока поради повреди, като по всички се работи.

Пътищата в региона са проходими при зимни условия. 121 машини са работили по републиканските пътища през нощта – 76 разпръсквача, 38 снегорина и 7 товарача. Хвърлени са 220 тона пясък и 420 тона сол, споделиха от регионална администрация.

В благоевградско проходът "Предела " остава затворен за камиони над 12 тона, само че е пристъпен при зимни условия за леки коли. Същото ограничаване важи и за пътя Папазчаир - Попови ливади.

Няма сигнали за катастрофи и закъсали коли. Пътищата в цялата област се почистват и опесъчават. Заради мокрия сняг е падало дърво при разклона за село Костун по пътя от Банско в посока Гоце Делчев. Затова е добре водачите да се движат с нараснало внимание в сектора. От пътното ръководство споделиха, че подхващат дейности по унищожаване на падналото дърво.

В региона на София проблем имаше с почистването на планинския път „ Бояна – Златните мостове “ в Природен парк „ Витоша “.

Движението по пътя за Златните мостове беше възобновено в 11ч. Тази заран по пътя се образува опашка от коли и рейсове, които изчакваха пътя да бъде разчистен. Някои от тях превозваха деца, които отиват на ски учебно заведение.

На Витоша снеговалежите са по-обилни и снежната завивка е към 40 см. Извършва се единствено избутване на снежна маса и опесъчаване, оповестяват от Столична община.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР