Обилните валежи в Западна България доведоха до сериозни наводнения, няколко

...
Обилните валежи в Западна България доведоха до сериозни наводнения, няколко
Коментари Харесай

Бедствено положение в Трън, реки преливат


Обилните превалявания в Западна България доведоха до съществени наводнения, няколко реки към този момент излязоха от коритата си.

Река Ерма преля в Трън, наводни къщи и дворове. В града е оповестено бедствео състояние. Квартал „ Мурговица “ е отцепен, тъй като свързващия го с града мост е под вода, сподели БиТиВи.

Високи равнища на река Искър са регистрирани в региона на град Нови Искър. Поради завиряване под моста краткотрайно е спряно придвижването по автобусни линии 23 и 26.

Аварийните екипи правят отводняване на сериозни места в Требич, Мировяне и с. Житен, като се построяват тук-там и защитни насипи. С цел сигурност са евакуирани хора от една къща в Нови Искър. БиТиВи сподели и няколко къщи в Требич, които са под вода.

Нивото на р. Искър е два пъти над междинното, сочат данни на Национален институт по метеорология и хидрология. Ситуацията в региона остава трагична, тук-там има разливи.

От през вчерашния ден стартира следено изпускане на бент. Студена “ край Перник поради оболните превалявания и снеготопене.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР