Обикновено забелязваме, че хладилникът е повреден, ако току-що е спрял

...
Обикновено забелязваме, че хладилникът е повреден, ако току-що е спрял
Коментари Харесай

Тези признаци показват, че хладилникът ви СКОРО ще ви изостави

Обикновено виждаме, че хладилникът е развален, в случай че преди малко е спрял да работи. Но има доста сигнали, които ни осведомят авансово, че има някакъв проблем. Ако бъдете деликатни, има късмет да ремонтирате устройството в точния момент и да удължите живота му.
Опитайте се деликатно да проучите хладилника си и да разберете дали той работи добре или ще би трябвало да го закарате за ремонт скоро. Ще ви кажем по какъв начин да идентифицирате проблемите на хладилника в начален стадий. Тогава можете да премахнете в точния момент повредата и да продължи да работи повече от една година.
Образуването на лед
Оптималната температура в камерата е – 18 ° С. Тя може да бъде понижена, в случай че оставите продуктите там в действителност дълго време. Въпреки това, лед не би трябвало да се образува по стените на хладилника и фризера. Ако е затрупан със пласт лед, който мъчно се отстранява, тогава има проблем.
Уплътненията на вратата на хладилника може да са износени. През тях може да влиза въздух в хладилника /фризера/. Възможно е казусът да е нарушаване на системата за терморегулация. Най-добре е да се консултирате със експерт.
Звук
Съвременните хладилници, не работят със звуците на излитащ аероплан. Всяко устройство звучи по друг метод. Но в случай че чуете, че хладилникът ви е по-шумен от преди, това е обезпокоителен сигнал. Най-вероятно казусът е в мотора.
Задната стена се загрява
Разбира се, задната стена на хладилника би трябвало да се нагрява малко, само че никога да не е осезаемо гореща. Ако стане доста гореща, това може да е проблем с вентилационната система, топлообменниците или кондензатът. Всичко, което можете да извършите за скарата на гърба на хладилника, е да я почиствате постоянно. В края на краищата, постоянно се събира доста прахуляк. Редовното разчистване може доста да удължи живота на устройството.
 Никога не замразявайте тези храни Никога не замразявайте тези храни
Замразяването е един от най-хубавите способи за предпазване за опазване на хранителната стойност на храната. Не всички храни, обаче, пона...
Сметките за ток порастват
Обикновено, при проблем с хладилника, той употребява доста електрическа енергия. При хладилника, може да е поради развалени уплътнения, кондензат или неизправности на термостата. Устройството ще работи в засилен режим, пробвайки се да поддържа мечтаната температура вътре. Съответно, то също ще употребява повече електрическа енергия и ще се износва по-бързо. Какво може да извършите? Избършете уплътненията. Ако това не бъде направено, там ще се натрупа нечистотия и ще се образува плесен. Поради това уплътнението може и да се раздра.
Голямо количество влага вътре
Ако вътре в хладилника по стените забележите заледяване или конденз, би трябвало неотложно да действате. Проблемът може да бъде, както в уплътнението, по този начин и в други устройства вътре. Проверката е доста елементарна: вратата би трябвало се затваря компактно. Ако тя не се затваря, повода е по- сериозна. Най-добре ще е да се консултирате със експерт.
Продуктите се скапват бързо
 6 лесни метода за разчистване на ледник 6 лесни метода за разчистване на ледник
Когато вършим главно разчистване на дома или просто сме забелязали неприятна миризма от хладилника, е време да му обърнем внимание. Цял...
Ако забележите, че продуктите в хладилника се скапват по-бързо, в сравнение с би трябвало, тогава устройството не работи добре. Проблемът може да бъде както в кондензатора, по този начин и в температурните датчици или релета. Не забравяйте да се свържете със експерт.
Хладилникът е на повече от 10 години
Срокът на валидност на хладилника е 10-20 години. Това не е смешка, домакинските уреди имат период на валидност, който нормално е посочен в инструкциите. Може да се окаже, че хладилникът ви е просто стар и е време да го замените с нов.
Какво предизвиква най-вече проблеми с хладилника?
Ако това не е индустриален недостатък, тогава казусът е в неправилната употреба с него. Има три златни правила за грижа за уредите за заледяване. Не ги поставяйте покрай печка или радиатори. Почиствайте ги постоянно, даже на мъчно наличните места. И най-после, не слагайте гореща храна в хладилника.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР