Обикновено нашата имунна система атакува вирусите и бактериите, които са

...
Обикновено нашата имунна система атакува вирусите и бактериите, които са
Коментари Харесай

Ваксина ще лекува диабет и множествена склероза?

Обикновено нашата имунна система нападна вирусите и бактериите, които са проникнали в тялото ни, както и унищожава увредени клетки. Но при автоимунните болести тя неправилно се насочва и против здрави кафези, като по този метод поврежда тъкани и органи. 

Засегнатите от автоимунни болести страдат от хронични възпаления, които са съпроводени от болежка и голям брой други признаци, в това число нараснала телесна температура и отмалялост. 

Учените се надяват, че благодарение на така наречен инверсивни ваксини скоро ще могат да повлияват на автоимунните болести. 

" Напълно нова идея на ваксиниране "

Джефри Хъбел от Чикагския университет в Съединени американски щати управлява. И е уверен, че този вид ваксини съставляват " изцяло нова идея на ваксиниране ", с чиято помощ някой ден ще могат да бъдат лекувани автоимунни болести. Ваксините сега се създават и към момента не са тествани върху хора. 

Конвенционалните ваксини укрепват имунната ни система, като я учат да се разпознава рискови вируси. При автоимунните болести имунната система не прави разлика сред положителни и неприятни кафези и нападна всички. Инверсивните ваксини имат за цел да предпазят здравите кафези. Образно казано, при този развой клетките се маркират с етикет " не атакувай ". И това стопира нездравословните имунни реакции.

Лечение за диабет и множествена склероза?

Тези ваксини могат да оказват помощ при болести като множествената склероза. При нея защитната обвивка, която обкръжава нервите, известна като миелинов пласт, се унищожава. Миелинът играе решаваща роля при предаването на нервни импулси. Когато той бъде нарушен, сигналите сред нервните кафези не се предават, а засегнатите стартират да се движат все по-трудно.

Диабет вид 1 също е част от автоимунните болести, които евентуално могат да бъдат лекувани с инверсивни ваксини. При това заболяване имунните кафези нападат клетките в панкреаса, които създават инсулин. Затова той би трябвало да се набира изкуствено. 

Автоимунните болести към този момент се лекуват най-вече с медикаменти, които единствено потискат имунната система. Това обаче носи обилни дефекти. " Когато имунната система е потисната, пациентите не могат да се борят толкоз добре с инфекциозните болести ”, изяснява Хъбъл. " Пациентите не реагират толкоз добре на ваксини и по тази причина са по-податливи към болести ".

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР