Обичате соленото, но знаете че солта е вредна? Този проблем

...
Обичате соленото, но знаете че солта е вредна? Този проблем
Коментари Харесай

Солта - убиец номер 1

Обичате соленото, само че знаете че солта е нездравословна? Този проблем може да бъде решен. От доста години се знае че несъразмерната приложимост на сол крие много опасности: предпоставки за сърдечно-съдови болести, очни болести, и какви ли още не.

Това обаче не значи, че до края на живота си би трябвало да се лишим от солта. Физиологически видяно натриевият хлорид е витално значима съставна част, само че както всичко друго в огромни количества тя става нездравословна.

Знаехте ли обаче, че съществува по този начин наречената потребна сол. С разнообразни свойства от по този начин наречената елементарна пакетирана сол и с голям брой минерали, можем да си сипваме от нея колкото си желаяме... Става въпрос за хималайската сол.

В хималайската сол се съдържат към 80 минерала, които са потребни и не вредят на организма, тази сол обаче би трябвало да се употребява откакто сме приготвили ястието. Причината за това е, че откакто се подложи на термична обработка тя губи част от свойствата си.

Това е същото като готвенето със зехтин- обезсмисля се, когато се готви с него. Хубаво е да се използва след термичната обработка на продуктите. Количеството на поеманата хималайска сол не е от голяма важност, посолявайте колкото желаете, в случай че пресолите пийте повече вода.

Така ще балансирате равнището на сол в кръвта си. Йодираната и морската сол също са по-малко нездравословни от елементарната бяла сол, която използваме.

 Прием на сол

Няколко съвета, за отбягване на соленото:

Когато купувате даден артикул, четете количеството на наличието на сол в него, изберете артикул с по-малко наличие на сол.

В ресторанта, помолете да не прекаляват със солта в ястията ви, постоянно може да си досолите. Не солете в допълнение, към този момент солени артикули, като пуканките да вземем за пример.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР