Обичате ли червено цвекло? Може би го добавяте към салата

...
Обичате ли червено цвекло? Може би го добавяте към салата
Коментари Харесай

Защо да ядем повече червено цвекло?

Обичате ли алено цвекло? Може би го добавяте към салата поради сладкия усет, който добавя прелестно останалите съставки? Или го употребявате за всякакви енергийни бомби под формата на шейк или смути? Поздравления! На прав път сте!

Цвеклото е зарзават, извънредно богат да потребни субстанции и детайли като магнезий, калций, желязо, натрий, фосфор, цинк, както и витамини А, В, С и фолиева киселина. То е цялостно и със здравословни съединения, наречени беталеини. Те са виновни за аления му цвят и за противовъзпалителните и антиоксидантни свойства.

И всички тези съставки способстват за идващите 6 здравословни изгоди от потреблението на алено цвекло.

1. Увеличава антиоксидантите

Червеното цвекло може да ви защищити от опустошителния резултат, който свободните радикали оказват върху организма. Те биват провокирани от разнообразни неподходящи външни фактори, с които се сблъскваме всеки ден, като стрес, диети, тревога, както и от замърсители на околната среда като цигарен пушек и промишлени химикали. Всички биха могли да допринесат за отключването на съществени болести артрит, рак, Алцхаймер. Цвеклото се бори със свободните радикали с помощта на високото си наличие на антиоксиданти.

2. Понижава кръвното налягане

 Червено цвекло

Червеното цвекло спомага за намаление на кръвното и се предлага за хората, страдащи от високо такова.

3. Унищожава раковите кафези

Изследванията демонстрират, че цвеклото може да предотврати рак на простатата и гърдата, защото унищожава раковите кафези в тях. Смята се, че зеленчукът съдържа съединения, които биха помогнали за премахването на заболяването в зародиш из цялото тяло, само че към момента се вършат изследвания за доказване на тази догадка.

4. Съдейства за притока на сила и мощ в тялото

Препоръчва се на спортисти, спортисти, хора, които желаят да поддържат добра форма.

5. Подобрява мозъчната активност

 Червеното цвекло е храна за мозъка

Червеното цвекло предизвиква мозъчната активност, увеличавайки притока на кръв. Стимулира процеси в него и подкрепя паметта и концентрацията.

6. Предпазва черния дроб

Черният дроб спомага за пречистване на токсините в тялото. Но, несъмнено, те биха могли да му дойдат допълнително. Тогава се намесва цвеклото и спомага за естественото действие на органа.

Специалистите предлагат седмичния банкет на алено цвекло под каквато и да е форма да бъде към 5-6 чаши. То справедливо печели място във всяка кухня и на всяка софра.

Ако се стремите да се храните здравословно, аленото цвекло би трябвало да бъде неизменима част от вашата диета.

Научи също по какъв начин се съхранява алено цвекло и защо е потребен сока от цвекло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР