Обичам такива находки: оригинални, забавни, извън рамките и с внимание

...
Обичам такива находки: оригинални, забавни, извън рамките и с внимание
Коментари Харесай

Дървени играчки ESNAF: предизвикателство за въображението

Обичам такива находки: истински, занимателни, отвън рамките и с внимание към детайла. Става въпрос за сбирката от дървени играчки ESNAF, които в действителност са доста повече от просто красиви дървени фигури. Очарователното животинско царство включва носорог, слон, лъв, маймуна и жираф и като се изключи че са напълно ръчно направени, те са и доста идейни. Всяка дрънкулка е формирана от няколко обособени елементи, които се свързват чрез вградени магнити, оцветени в разнообразни цветове за другите животни, с цел да са по-лесно разпознаваеми.

Така, като се изключи че могат да се сглобяват, те могат да заемат и разнообразни пози. Предизвикателството за въображението обаче не стопира да тук. По-интересното е, че обособените елементи на всички фигури взети дружно разрешават безграничен брой комбинации и вариации. Така че в случай че детето ви даде полет на въображението си, а това, знаем, децата го могат най-добре, то ще сътвори безчет нечувани и невиждани до в този момент същества и ще си има свое си животинско царство.

Играчките са направени ръчно от букова и дъбова дървесина без използването на бои и лакове и, както е явно, с доста самообладание и внимание към всеки един подробност. Дело са на симпатягите от пловдивското студио ARCHABITS, за което ги приветствам от сърце!





Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР