Обединеното кралство започна да изтегля персонал от британското посолство в

...
Обединеното кралство започна да изтегля персонал от британското посолство в
Коментари Харесай

Великобритания евакуира посолството си в Киев

Обединеното кралство стартира да изтегля личен състав от английското посолство в Украйна на фона на предизвестия за съветска инвазия. Длъжностни лица споделиха, че няма съответни закани за английските дипломати, само че към половината от чиновниците, работещи в Киев, ще се завърнат в Обединеното кралство, съобщи Би Би Си.

По-рано Съединени американски щати подредиха на роднините на чиновниците на посолството им да изоставен Украйна, заявявайки, че съветска инвазия може да се случи " когато и да е ". Русия отхвърли да има проекти за военни дейности в Украйна. Държавният департамент на Съединени американски щати също по този начин предизвести жителите да не пътуват до Украйна и Русия заради продължаващото напрежение и „ капацитет за принуждение против американски жители “. „ Има информация, че Русия възнамерява обилни военни дейности против Украйна “, се споделя в известие на Държавния департамент.

За момента Европейският съюз не възнамерява евакуиране на фамилиите на своите дипломати от Украйна, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той е споделил това, откакто Съединените щати оповестиха, че имат намерение да изтеглят фамилиите на своите дипломати от Украйна, акцентирайки като причина предстоящото всеки миг военно нахлуване от страна на Русия, показва организация " Ройтерс ". Очаква се външните министри от Европейски Съюз да насочат следващо предизвестие към Русия поради струпаните нейни войски на границата ѝ с Украйна.

Държавният департамент на Съединените щати съобщи през вчерашния ден, че всички близки на чиновници на посолството в Киев следва да изоставен Украйна и че всички чиновници на посолството, които не извършват функционалности от първостепенна значимост, могат да изоставен Украйна на държавни разходи. Този ход бе подхванат на фона на засилващите се страхове от възможна съветска експанзия против Украйна. Държавният департамент акцентира, че американското посолство в Киев ще остане отворено и че не става дума за евакуация. Това решение бе премисляно известно време и не следва да бъде тълкувано като понижаване на поддръжката на Съединени американски щати във връзка с Украйна, обявиха американски представители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР