Обединеното кралство обеща да подпомгне ремонта на повредените енергийни системи

...
Обединеното кралство обеща да подпомгне ремонта на повредените енергийни системи
Коментари Харесай

Великобритания ще финансира ремонта на енергийните системи на Украйна

Обединеното кралство даде обещание да подпомгне ремонта на развалените енергийни системи на Украйна, излиза наяве от известие на уеб страницата на държавното управление.

Днес външният министър Джеймс Клевърли разгласи първия транш от финансиране за Фонда за енергийна поддръжка на Украйна.

" Подкрепата ще помогне за съществени поправки на сериозна енергийна инфраструктура след продължаващите съветски офанзиви и ще свърже още веднъж семействата и основните уреди към електрозахранването ".

В известието се показва, че Обединеното кралство е най-големият донор на фонда до момента.

" От октомври 2022 година Русия нанесе широкообхватни удари с ракети и безпилотни летателни апарати, по-специално ориентирани против енергийните доставки на Украйна. Повече от 40% от енергийната инфраструктура на Украйна, в това число преносни линии, електроцентрали и тръбопроводи, е развалена или унищожена от съветски офанзиви. Това остави милиони украинци в цялата страна да живеят без електричество или да изпитват непрекъснати спирания. Наскоро Обединеното кралство също даде 7 милиона паунда за над 850 генератора, тъй че жизненоважни уреди, като да вземем за пример лечебни заведения, да имат зареждане и още 5 милиона паунда за съоръжение за сигурността на нуклеарния бранш. Освен това Обединеното кралство даде 50 милиона $ за финансиране на украинския държавен енергиен снабдител " Укренерго " посредством Европейската банка за възобновяване и развиване, което ще помогне на Украйна да продължи да доставя електрическа енергия на своите жители ".

Външният министър Джеймс Клевърли сподели още:

" Атаките на Русия против жизненоважна инфраструктура демонстрират, че Путин прибягва до обезверени ограничения. Но даже в лицето на ракетни офанзиви и спирания на тока, решимостта на украинския народ остава несломима. Правителството на Украйна разгласи, че има потребност от профилирано енергийно съоръжение за ремонт на сериозна национална инфраструктура и Обединеното кралство извършва тяхното предпочитание. Обединеното кралство направи най-голямото подаяние до момента за този фонд. Имаме потребност всички сътрудници да засилят поддръжката си и да покажат на Путин, че опитите му да унищожи Украйна ще бъдат посрещнати с гневна опозиция ".

Цитирано е и изказване на украинския министър на енергетиката Херман Халушченко:

" Русия се пробва да ни пречупи, като обстрелва енергийната инфраструктура, с цел да остави украинците в навечерието на зимата без топлота и светлина. Тези дни поддръжката на интернационалните сътрудници е по-важна от всеки път. Обединеното кралство оказва помощ на енергийния бранш на Украйна от началото на съветската инвазия. Днес то прави забележителен принос към Фонда за енергийна поддръжка. Това ще разреши закупуването на нужното съоръжение за нашите енергийни компании, като част от филантропичната помощ. Много благодаря на нашите английски сътрудници и секретариата на Енергийната общественост за помощта в битката против Русия на енергийния фронт ".

В известието е насочен апел и към частния английски бизнес да подкрепи Украйна. 

" Не можем да стоим и да гледаме по какъв начин милиони почтени украински жители не престават да страдат заради варварските съветски въздушни удари. Днешната интервенция на държавното управление на Обединеното кралство ще бъде от решаващо значение за подпомагането на възобновяване на силата на Украйна. Но единствено това просто няма да е задоволително. В час на потребност за Украйна приканвам промишлеността на Обединеното кралство да се причисли към държавното управление в даряването на спешно енергийно съоръжение и запаси посредством Фонда за енергийна поддръжка. Така ще се помогне да се възвърне това, което беше развалено от противозаконното навлизане на Путин, до момента в който продължаваме да стоим зад народа на Украйна ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР