Обединението на Philip Morris International Inc. и Altria Group може

...
Обединението на Philip Morris International Inc. и Altria Group може
Коментари Харесай

Philip Morris и Altria Group търсят пътя за обединение

Обединението на Philip Morris International Inc. и Altria Group може да се преглежда като реакция на измененията на международните пазари - от една страна, понижаващите се продажби на цигари, и, от друга - възхода на нови електронни цигари като Juul. Всички производители търсят нови пътища за напредък.

Altria държи дял от 35% в Juul Labs Inc на стойност 12.8 милиарда $ във водещата компания на пазара на електронни цигари в Съединени американски щати. Заедно с това има напълно филиалите Philip Morris USA и US Smokeless, както и част от Anheuser-Busch InBev. При вероятно обединяване Philip Morris може да помогне на Juul да форсира растежа си.

Тютюневите колоси разискват "равностойно "сливане, оповестиха двете фирмите. Ако то се реализира, ще сътвори нова компания с пазарна стойност над 200 млрд.долара. Те се разделиха през 2008 година, като проектът бе Philip Morris се концентрира върху разрастващия се интернационален бизнес, а Altria се хокусира върху американския пазар.

Philip Morris бързо се преориентира и към този момент залага на iQOS - устройството, което загрява тютюн, а не го изгаря. Администрацията по храните и медикаментите през тази година позволи на Philip Morris да вкара iQOS в Съединени американски щати. Като част от авансово контрактувана договорка Altria ще продава iQOS в Съединени американски щати.

Каквото и съглашение да бъде реализирано, то ще би трябвало да бъде утвърдено от управителните препоръки, акционерите и регулаторните управляващи.

Philip Morris International Inc. участва и в България от доста години посредством "Филип Морис България " ЕООД. Philip Morris е водещата интернационална компания в производството и разпространяването на тютюневи произведения с над 150-годишна история и притежаваща шест от 15-те най-продавани марката, измежду които е Marlboro - марка №1 по продажби в международен мащаб.

Едновременно с това Philip Morris International Inc. взе коренно решение за смяна. PMI гради бъдещето си въз основата на новаторски бездимни други възможности, които са доста по-добър избор от пушенето. Визията на компанията е един ден тези други възможности да заместят цигарите. Повече от десетилетие насам PMI ангажира над 400 научни специалисти и влага над 3 милиарда $ в създаването и производството на нови високотехнологични системи за нагряване на тютюна и революционни бездимни артикули с капацитет да носят понижен риск към реализиране визията на компанията за бъдеще без пушек.

Днес за "Филип Морис България " ЕООД работят близо 80 висококвалифицирани чиновници, които споделят полезностите и визията на PMI, ангажирани са с задачите ѝ и се гордеят с триумфите ѝ. "Филип Морис България " освен поддържа устойчиво наличие в България, като предлага подбор от познати интернационалните марки, само че и интензивно работи по начинания за стабилно развиване в отдалечени и обезлюдяващи се региони на страната с главен занаят тютюнопроизводство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР