Обединение "Бъдеще за туризма" ще депозира в Министерския съвет писмо

...
Обединение "Бъдеще за туризма" ще депозира в Министерския съвет писмо
Коментари Харесай

Туроператори искат оставката на Ангелкова

Обединение "Бъдеще за туризма " ще подава в Министерския съвет писмо с искане за отстраняването на отрасловия министър на туризма Николина Ангелкова. Сред претекстовете е липса на професионална подготвеност и неспособност за справяне с проблемите в бранша по време на рецесията поради Covid-19, разгласи Павлина Русева от Обединение "Бъдеще за туризма " по БНР.

Недоволните туристически организации считат, че Министерството на туризма води селективен разговор единствено с част от бранша. Освен това нямало стратегически проект за справяне с проблемите, липсват и оферти за антикризисни ограничения.

Основно искане е за основаване на гаранционен фонд по европейска инструкция от 2015 година, с цел да бъде обезпечена ликвидност. Липсата му е най-големият пропуск, отбелязва Павлина Русева.

Съществували и неясноти към издаването на ваучери поради провалени пътувания. Процесът е съвсем спрял. Хората мощно се интересуват, само че няма единна политика и твърда и ясна позиция от министерството по отношение на ваучерите. А ваучерната система се ползва в редица европейски страни, където издаването на ваучери е регламентирано законово.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР