О бикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва

...
О бикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва
Коментари Харесай

Учени: Обикновена настинка предпазва от COVID-19

О бикновена простуда може да защищава от новия ковид, демонстрира проучване на учени от, представено от в. " Дейли мейл ".

Вирусът, който постоянно провокира простуда, може да задейства имунната система и нейният отговор да попречи на развиването на COVID-19.

Данните от изследването демонстрират, че имунният отговор на риновирусите може да бъдат насочна точка и за евентуално лекуване на COVID-19.

Researchers have found the common respiratory virus jump-starts the activity of interferon-stimulated genes, early-response molecules in the immune system which can halt replication of the SARS-CoV-2 virus within airway tissues infected with the cold.
— Gillian McKeith (@GillianMcKeith)
Риновирусите са мощно заразни и са най-честата причина за демонстрация на простуда, която нормално трае към 10 дни.

Симптомите, които всекидневно не са тежки, са възпалено гърло, хрема, кашлица и главоболие. За настинката няма доста ефикасни лекувания, което значи, че хората разчитат на имунната си система, с цел да се оправят с заболяването.

Риновирусът провокира интерферонов отговор на имунната система и това не му разрешава да се възпроизвежда. Тази имунна реакция може да се употребява при лекуване на COVID-19, само че учените категорично означават, че факторът време е доста значим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР