Ню Йорк. Икономическите санкции, които САЩ възнамеряват да наложат на

...
Ню Йорк. Икономическите санкции, които САЩ възнамеряват да наложат на
Коментари Харесай

The New York Times: Санкциите на САЩ срещу Русия могат да дестабилизират глобалната финансова система

Ню Йорк. Икономическите наказания, които Съединени американски щати имат намерение да наложат на Русия при положение на ескалация на обстановката към Украйна, могат да застрашат стабилността на международната финансова система. Това се показва в разбор, оповестен в събота от The New York Times .

Както означават създателите на публикацията, никоя страна преди този момент не се е опитвала да наложи толкоз обширни ограничавания върху толкоз огромна стопанска система като съветската. Експертите считат, че тези ограничения ще доведат до разстройство в стопанските системи на развитите страни, изключително в европейските, което ще докара до дестабилизация на международната финансова система.

Освен това сходен ход на Съединени американски щати, съгласно анализатори, може да докара до съществени ответни ограничения от страна на Русия.

По-рано американската администрация неведнъж заплашваше да наложи извънредно строги наказания при положение на навлизане на Русия в Украйна. В същото време представители на Белия дом дадоха отговор на множеството въпроси по отношение на съответни вероятни ограничения, че не изключват нищо, само че не направиха недвусмислени изказвания. В петък The Wall Street Journal заяви, че глобите на Съединени американски щати против Русия ще обиден държавните банки, високотехнологичния експорт и покупко-продажбите с държавни задължения.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР