Няма значение какъв метод сте избрали за приготвянето на стек

...
Няма значение какъв метод сте избрали за приготвянето на стек
Коментари Харесай

Това са 4 – те грешки, които да избягвате, когато готвите СТЕК

Няма значение какъв способ сте избрали за приготвянето на стек – фурна, скара, тиган или друго, то има няколко неща, с които би трябвало да се съобразите, тъй че постоянно крайният резултат да е на равнище.

В днешната публикация ще ви споделим грешките, които никога не е желателно да допускате.

Ето ги и тях:

• Не гответе леден стек;

Повечето домакини, когато бързат, а времето ги притиска, биват принуждавани да сготвят стека, откакто са го извадили от хладилника. Това обаче може да докара до неравномерно изпичане на месото. Много е евентуално най-после коричката да е прелестно хрупкава, каквато я обичате, а центърът да остане недопечен.
2 съставки, които да сложим към купата с вода, до момента в който размразяваме месо
Често хората, когато видят месо на промоция, си закупуват по-големи количества, които по-късно да замразят и да готвят на порции. Това...
Прочети повече
Ако желаете стекът да се получи съвършено, извадете го от хладилника и го оставете за час на стайна температура, с цел да може месото да се отпусне. Това способства за неговото отмерено готвене.

• Не овкусявате месото преди готвене;

Това е груба неточност. Месото постоянно би трябвало да се овкусява, преди да бъде сготвено. Така се образува суха повърхнина, допринасяща за по-хрупкава коричка.

• Твърде рано добавяте подправки;
Как се пече цяло парче месо, тъй че да бъде сочно от вътрешната страна и с хрупкава коричка извън
Ако сте последователи на цели части сготвено месо, то тази публикация ще ви е доста потребна. Днес ще научите по какъв начин тъкмо би трябвало да действате...
Прочети повече
Не е желателно подправки като черен пипер или други, подобаващи за месо, да се прибавят прекомерно рано, дружно със солта. Така рискувате да изгорят в тигана, преди да са овкусили продукта. От тях поръсете в самия край.

• Ниска температура.

Един от основните фактори за подготвяне на съвършения стек е температурата и това какъв брой нагорещена е повърхността на самия тиган. Ниските градуси са неприятен избор. Запомнете, че стек не се готви на слаб огън. Така в никакъв случай няма да се получи хрупкава коричка и сочна вътрешност.

Ако готвите стека на тиган, загрейте го на оптимални градуси за към 10 минути. Едва откакто сложите стека да се готви, може да намалите малко градусите.

Това са 4 – те неточности, които не трябва да допускате, до момента в който готвите стек!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР