Няма затворени пътища за леките автомобили, временни ограничения има за

...
Няма затворени пътища за леките автомобили, временни ограничения има за
Коментари Харесай

Нанков към шофьорите: Бъдете подготвени за зимни условия, борбата с войната по пътищата е съвместен процес

Няма затворени пътища за леките коли, краткотрайни ограничавания има за тежкотоварните. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на изключителна конференция по отношение на пътната конюнктура в страната след изобилния снеговалеж през днешния ден, предава „ Фокус ".

Министърът посочи, че сняг вали в Софийско, Ловешко, Плевенско, по старопланинските преходи - Шипченски, Троян - Кърнаре, Петрохан.

„ Колегите осведомиха, че и в Родопите дъждът е минал в сняг. Към момента е основана нужната организация. За леки коли няма затворени сектори от републиканската пътна мрежа, предвид на снеговалежа. Имаме отчасти лимитирани сектори, краткотрайно някои старопланински проходи, за тежкотоварни коли. За над 12 тона е лимитирано придвижването в прохода Троян - Кърнаре, по пътя Рибарица - Шипково. Беше лимитирано краткотрайно придвижването за тежкотоварни коли в Предела, по пътя за Банско, с оглед опцията за по-добро разчистване от поддържащите компании ", добави министърът.

По думите му през днешния ден се чака натоварен трафик от зимните курорти, главно от Банско, в посока София.

„ На Автомагистрала „ Струма " също имаше изобилен снеговалеж в следобедните часове, сътрудниците се оправиха ", сподели още районният министър.

„ Има няколко случая с леки и тежкотоварни коли в границите на денонощието. Единият е малко по-тежък, който ограничи придвижването на 347 км на Автомагистрала „ Хемус " в региона на Шумен. ТИР е препречил пътното платно, минал е през мантинелата. Там има краткотрайна организация на придвижването. Имаше лека злополука сред Кресна и Симитли ", добави Николай Нанков.

" Днес към 500 машини са работили в регионите със снеговалеж, като най-вече 160 са в Софийска област ", обясни министърът.

Той обърна внимание на метеорологичните условия и моли водачите да потеглят с готови коли.

„ Очакваме минусови температури през нощта, прогнозата за вторник и сряда е за изобилен снеговалеж. Отправяме апел към водачите да са готови за зимни условия, да оборудват колите си, да бъдат деликатни и дисциплинирани ", разгласи районният министър.

Във връзка с това кои са най-честите неточности и нарушавания на водачите, министърът разяснява: „ Несъобразена скорост, неподготвени коли - гуми, липса на течност за чистачки или износени такива. Борбата с войната по пътищата е взаимен развой. Трябва както ние като държавни институции да поставяме старания, по този начин и водачите ".

Николай Нанков даде образец с тежкотоварен автомобил, поради който преди няколко седмици бе затворена за няколко часа Автомагистрала „ Тракия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР