Няма решение за срещата ЕС-Турция във Варна, както и европейската

...
Няма решение за срещата ЕС-Турция във Варна, както и европейската
Коментари Харесай

От кореспондента на БНТ: Все още няма решение за срещата ЕС-Турция във Варна

Няма решение за срещата ЕС-Турция във Варна, както и европейската позиция за покушението над някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, съобщи кореспондентът на Българска национална телевизия в Брюксел Десислава Апостолова.

Доналд Туск предизвести, че вечерята на европейските водачи, където се чака да се вземат тези решения, ще бъде дълга, тъй че отговорът на въпроса дали ще има среща ЕС-Турция във Варна ще получим рано сутринта.

Днес министър председателят Борисов въпреки всичко сподели, че подготовката на срещата тече с цялостна мощ.
Бойко Борисов - министър-председател: Среща ЕС-Турция ще има, най-малко на този стадий. Това е може би една от последните благоприятни условия да останем в разговор, тъй като толкоз доста са се влошили връзките на доста места по света, водят се войни, нападателни дейности, обличат се с разнообразни хубави думи - независимост, народна власт, истина, а в действителност гинат хора. До в този момент бях в ЕНП, където е Доланд Туск и болшинството от европейските министър председатели и канцлери. Всички имат вяра, че с разговор може да реализираме въпреки всичко някакво единодушие.  Срещата на върха в Брюксел: Очаква се решение за срещата ЕС-Турция Срещата на върха в Брюксел: Очаква се решение за срещата ЕС-Турция
Подготовката за срещата сред Европейски Съюз и Турция върви с цялостна мощ, всички чакат доста от нас, това сподели министър председателят Бойко Борисов в Брюксел преди началото...

Друга значима тематика за европейските водачи е дали в действителност Съединени американски щати ще отстранен митата за олово и алуминий за Европейски Съюз, само че се чака публично изказване на президента Тръмп.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР