Няма промяна в позициите на партиите след представянето на проектокабинета

...
Няма промяна в позициите на партиите след представянето на проектокабинета
Коментари Харесай

По същество кабинет Борисов-Радев-Пеевски. Няма мнозинство за избирането на Габровски

Няма смяна в позициите на партиите след представянето на проектокабинета от номинирания за министър председател от ГЕРБ Николай Габровски. " Продължаваме промяната ", " Демократична Бългаария " и Българска социалистическа партия няма да поддържат кабинета.

Така, към днешна дата, наподобява малко евентуално да бъде формирано държавно управление с първия изследователски мандат.

Неврохирургът проф. Николай Габровски Румен Радев. Предстои препоръчаният от него състав на кабинет на бъде гласуван от Народното събрание в сряда.

Движение за права и свободи ще вземе решение за проектокабинета във вторник. От " Възраждане " неведнъж заявиха, че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ. Засега сигурна поддръжка за Габровски показват единствено от най-малката партия " Български напредък ".

Дори Движение за права и свободи да реши, че ще поддържат мандата на ГЕРБ, трите партии имат общо 115 депутати. Правителство се избира с нормално болшинство плюс един глас. Това значи 121 гласа " за " от общо 240 депутати, в случай че всички са се записали и гласоподават. Тези 115 гласа биха стигнали за сформиране на кабинет, в случай че по някаква причина в пленарна зала има с 11 народни представители по-малко от другите партии.
Проектоправителството, маскирано като експертно, е всъщност кабинет Борисов-Радев-Пеевски.
Проектоправителството, маскирано като експертно, е всъщност кабинет Борисов-Радев-Пеевски, написа във фейсбук профила си съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков .

Бившият премиера написа, че голямо неразбиране буди номинацията на Николай Павлов за министър на енергетиката. " Това е индивидът, предизвикал вреда приблизително от над 1 милион лв. дневно на България. Саморъчно подписал контракт за отвод от евтиния азерски газ и трансферирал количеството към Газпром. Павлов трябваше да бъде разследван, само че прокуратурата иззе материалите, а след това стопира процеса. Явно всичко това няма никакво значение в света на Борисов и Радев ", написа Петков.

От " Демократична България " няма публична реакция, само че импровизирано споделиха, че няма смяна в позицита им, която е че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ.

Ако задачата на проектокабинета Габровски е да се хареса на хората с десни и реформистки настроения, багра се, че тя не може да бъде реализирана с тези имена, написа във фейсбук профила си евродепутатът от Демократична България Радан Кънев .

" Не бих си хванал това гадже за лятото, нито избрал това държавно управление за зимата. За по-дълго да не говорим… ", написа още той.

„ Не ни интересуват имената в оферти кабинет, тъй като зад него прозира моделът на ГЕРБ – идеологията, с коятo Българска социалистическа партия се бори от доста години. Категорично няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ “, сподели секретарят на парламентарната група на “ Българска социалистическа партия за България “ Вяра Емилова в ефира на Nova News. Тя сподели, че в случай че се стигне до трети мандат и той бъде връчен на Българска социалистическа партия, партията има подготвеност да предложи държавно управление. „ В никакъв случай няма да водим диалози с ГЕРБ и в третия мандат “, сподели още Емилова.

Българска социалистическа партия ще е в зала и няма да поддържа с нито един глас кабинета на ГЕРБ, сподели Таско Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Броят на присъстващите депутати в залата по време на гласуването на кабинета на проф. Габровски ще бъде решителен, защото не се изисква квалифицирано болшинство, сподели в Ямбол Кристиян Вигенин, представен от БНР. Според него Движение за права и свободи и Български напредък дават индикации за поддръжка на кабинет мандата на ГЕРБ. Предстои да забележим кои депутати няма да са в зала тази седмица, това също ще даде някаква индикация, сподели още Вигенин.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР