Няма признаци, че украинското военно-политическо командване ще спре контранастъплението на

...
Няма признаци, че украинското военно-политическо командване ще спре контранастъплението на
Коментари Харесай

NYT: След Херсон украинското контранастъпление продължава, ВСУ се готвят за нови ожесточени боеве

Няма признаци, че украинското военно-политическо командване ще спре контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна след освобождението на Херсон, написа УНИАН, базирайки се на The New York Times

Според изданието измежду областите, обсъждани от анализаторите за по-нататъшно нахлуване на украинските сили, са в това число Запорожието и Донбас.

„ Логиката на войната е да не спираш и някак си да продължиш напред. Мисля, че ще има контраатаки и в други посоки, с цел да няма време съперникът да трансферира запаси и да блокира удари “, споделя старши лейтенант Андрей Михейченко, пълководец на противотанкова военна единица, воювала в град Бахмут, източната част на Донбас.

Журналисти пишат, че в Киев са сигурни, че Русия ще употребява всяка пауза, с цел да се закрепи в окупираните територии. В момента анализаторите излизат с спорни прогнози за хода на военните дейности през зимата. Например, преди ден американският Институт за проучване на войната написа, че в противен случай, въоръжените сили на Украйна ще могат да напредват през зимата по-бързо, в сравнение с през есенния интервал на дъждове и блата. Други специалисти считат, че и двете армии ще създадат " оперативна пауза " през студените зимни месеци, с цел да възобновят бойните дейности напролет.

По един въпрос анализаторите обаче са единомислещи - без значение дали ще има пауза или не, идващият стадий още веднъж ще бъде извънредно нечовечен.

„ Войната няма да спре през идната зима. Но борбата ще се води с друго движение. А това дава опция на политическите и военни водачи да възнамеряват своите дейности една година напред, които евентуално ще бъдат брутални и кървави “, разяснява неотдавна пенсионираният генерал-майор представен NYT.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР