Технологичният милиардер Илон Мъск кацна на индонезийския курортен остров Бали,

...
Технологичният милиардер Илон Мъск кацна на индонезийския курортен остров Бали,
Коментари Харесай

Мъск кацна в Бали за изстрелването на Starlink

Технологичният милиардер Илон Мъск кацна на индонезийския курортен остров Бали, където има намерение да започва услугата си Starlink за разпространяване на интернет в отдалечени региони на страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Милиони хора в Индонезия, голям архипелаг от над 17 000 острова, понастоящем нямат достъп до надеждни интернет услуги.

Мъск, който прави първото си посещаване в страната от Югоизточна Азия, би трябвало да пусне Starlink дружно с президента Джоко Уидодо в клиника в столицата на Бали Денпасар в неделя следобяд.

Министърът по съгласуваност на морските въпроси и вложенията Лухут Бинсар Панджайтан съобщи, че Starlink " има опция да доближи даже до най-отдалечените региони на Индонезия ".

" Имах опцията да посрещна Елон на летището тази заран и по-късно да обсъдим някои от точките от програмата му, до момента в който е тук ", написа министърът в формалния си профил в Instagram.

" Една от основните тематики беше стартирането на интернет услугата Starlink ".

Според Лухут Мъск ще приказва и на Световния конгрес за водата, който сега се организира на ваканционния остров.

Услугите на Starlink ще бъдат тествани този месец в новата столица на Индонезия Нусантара на остров Борнео, която съгласно публични лица ще отвори порти през август.

Правителството на Индонезия реалокира столицата от претрупаната с трафик Джакарта, където съгласно откриватели до 2050 година огромни региони могат да се окажат под вода заради покачването на морското ниво и свличането на земни пластове.

След тестването Starlink, който получи позволение за работа в Индонезия по-рано този месец, може да бъде пуснат в комерсиална употреба на целия архипелаг.

Starlink към този момент се предлага в Югоизточна Азия, в Малайзия и Филипините.

Използвайки мрежа от спътници в ниска околоземна орбита, Starlink може да обезпечи интернет на отдалечени места или региони, където естествената информационна инфраструктура е изключена.

По данни на Световната банка към 2022 година към две трети от почти 270-милионното население на Индонезия има достъп до интернет. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР