Няма по-верни твърдения от народните ни пословици и поговорки. Ето

...
Няма по-верни твърдения от народните ни пословици и поговорки. Ето
Коментари Харесай

Който сварил, натоварил

Няма по-верни изказвания от националните ни пословици и поговорки. Ето я националната мъдрост: " Който сварил, натоварил! " за всичко, което е ставало и продължава да става в страната ни. Вече три десетилетия сме очевидци на неизразим обир, на плячкосване, на опоскване на всичко държавно. В страната ни като призраци се извисяват печални останки от фабрики, заводи и предприятия, които в недалечното минало бяха гордостта на страната. В тях се трудеха стотици българи, произвеждахме си съвсем всичко, изнасяхме и зад граница. Прочули се бяхме с производството на някои артикули и машини, като да вземем за пример електрокари, мотокари. Завидяха ни някои империи и страни и " посъветваха " новите ни управници, та си ликвидирахме индустрията и селското стопанство. Сега ядем каквото далечни и близки нам страни създават, чакаме на вноса и преглъщаме дървени домати и безвкусни зеленчуци. Обедня българският народ, подреди се като първи бедняк на последните места в Европейския съюз и в света.

Затова пък си имаме и много новобогаташи. Мнозина от тях се пръкнаха отново вследствие на прословутата сентенция " Който свари, натовари! " Хитростта, бързината и уменията на най-комбинативните хора у нас недвусмислено потвърдиха, че тази наша сентенция е без кандидат. Още от началото на злощастния преход, неизвестно по какъв начин, " бързите, смелите и сръчните " се снабдиха с добитите национални богатства и се трансфораха в новата ни капиталистическа класа, която има самочувствието да ръководи и управлява страната. Затова цъфнахме и вързахме!

И до през днешния ден у нас всичко все по този начин си върви - който свари, натовари! Така е, тъй като няма обичаи в политиката, нямаме стоманени правила, нямаме същински закони. А и не се следи по какъв начин се съблюдават те. Няма осъдени, няма последици за нарушителите. Никой не връща това, което е откраднал! У нас всичко се прави на " ишлеме " - за избрани хора, за специфични партии, с цел да бъдат те облагодетелствани и най-важното - да бъдат НЕДОСЕГАЕМИ!

Оказа се, че по този начин ще бъде и с парите за къщите за посетители. Никой няма нищо да връща на страната! Така са направени разпоредбите, че няма да има извършители, няма да има отговорни. Нищо не е инцидентно! Мислено е много авансово, тъй като доста хора са си създали покои за себе си, за околните, за родата си. И в този момент ще излязат праведни!

Не може да са сбъркани и дотациите на партиите, като са преведени повече пари от финансистите. В резултат на " тази неточност " в този момент някои от партиите ще бъдат обезпокоени, може би ще се окажат и във финансов колапс. Ама и за това е въображаемо авансово много! Планирано е всичко преднамерено. Така може някои партии да се отърват от неуместни съперници.

Чудното е, че имаме адвокати, наши, опитни сякаш, имаме и такива, изучили се по Европата и по Света. Те поучават управниците ни, дават ум по всички въпроси на държавниците ни. Пълно е с огромни експерти по всички въпроси в Народното ни заседание, по министерствата и на всички места в държавното ни ръководство. И за какво се коват такива недоносени закони? Защо се позволяват такива обикновени неточности? Не е ли всичко тава преднамерено?

Жалко за хубавата ни Татковина, тъпо за положителния ни народ, който беше работен и съзнателен! Той обичаше страната си, само че от дълго време към този момент не обича, дори ненавижда страната си! Звучи отчайващо, само че е истина. Виновни за това са нашите продажни и некадърни управници, които, за жал, ние си избираме. И ги поносим! Тук е нашата огромна виновност! А определените от нас властници унищожават България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР