Няма по-добро и вкусно средство за набавяне на витамини от

...
Няма по-добро и вкусно средство за набавяне на витамини от
Коментари Харесай

Няколко важни причини да пиеш сок от пъпеш

Няма по-добро и вкусно средство за набиране на витамини от плодовите и зеленчуковите сокове. Говорим за тези, направени от вас, от потребни плодове и зарзавати, а не за съмнителните вещества, продавани в магазините. Забравете и за химическите добавки, които взимате в аптеките. Ефектът от вкусният фреш е доста по-мощен.

Един от най-хубавите плодове, с който можете да си набавите богат набор от потребни субстанции, е пъпешът. Сокът от вкусния плод има ниско наличие на калории, успокоява влечението ви към сладко и доставя главните витамини като В и С и минерали като калий, магнезий, калций и цинк. И освен това!

В сока от пъпеш има високо наличие на разтворими нишки, което спомага за понижаване на високите равнища на холестерола. Една чаша от освежаващия сок оказва помощ за унищожаване на плаките, които бързо се освобождават от систамата ни.

Този плод оказва помощ за укрепването и развиването на здрави кости и зъби, като обезпечава нужния калций за тялото.

Тъй като пъпешът е формиран главно от вода, а сокът на вкусния плод може да доставя на тялото ви значими минерали като калий, магнезий, желязо и цинк, това е най-хубавата опция на минералната вода. Плодът е формиран от 90% вода и е съвършеното средство за хидратация на тялото.

Плодът също съдържа неразтворими нишки, които подкрепят храносмилането. Чаша сок от пъпеш може да излекува съвсем незабавно запека и подуването. Той също по този начин ускорява активността на бъбреците, като дейно оказва помощ да се отървем от токсините.

Хората, които страдат от хипертония, могат да се възползват от преимуществата на този сок, защото той понижава нарасналото кръвно налягане. Причината е, че съдържа калий, който оказва помощ за битката с това положение.

Проучванията демонстрират, че една чаша сок от пъпеш съдържа 34% от потребностите на витамин С в организма. Този витамин играе значима роля в укрепването и стимулирането на имунната система.

Плодовата напитка съдържа и всички съществени минерали и витамини, които са нужни за развиването на здрав плод. Освен това сокът облекчава и други постоянно срещани проблеми на бременността като неприятно храносмилане и газове.

Ако към момента не сте уверени в изгодите от сока от пъпеш, знайте, че той може да ви помогне да отслабнете. Пийте по една чаша всеки ден. Напитката е считана за един от най-хубавите разновидности за естественото разчистване на организма, което форсира метаболизма, гори калориите и ви прави по-слаби.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР