Няма общ разговор между мен, Златев и Божков. Това заяви

...
Няма общ разговор между мен, Златев и Божков. Това заяви
Коментари Харесай

Нинова: Не съм имала разговор с Божков и Златев


Няма общ диалог сред мен, Златев и Божков. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти преди началото на кръглата маса - полемика " Лява политика в следкризисен интервал ". Тя отговори на въпрос във връзка изказванията на депутати от ГЕРБ, че се е срещала с Васил Божков и Валентин Златев. По-рано и някогашният шеф на „ Лукойл “ изпрати писмо до медиите, в което изрично отхвърля тези изказвания и в което споделя, че ще съди тези, които си разрешават операции и клевети с името му.

Традиционната тактичност на Борисов е, когато е притиснат, да се пробва да въвлече опозицията и да трансферира отговорността, в това число на опозицията. Виждам също, че в последните месеци се провежда нападателна акция против мен в персонално качество, поради наближаването на изборите в Българска социалистическа партия, акцентира Нинова. По думите й въпросът Божков-Борисов ще продължи явно дълго и ще се подмятат димки, в които се пробват да въвличат и опозицията. Никога не съм стъпвала в офиса на Васил Божков, не съм желала или получавала пари или поддръжка от Божков, не съм пращала медиатори в офиса му, безапелационна бе тя.

Няма общ диалог сред мен, Златев и Божков. Който продължава да хвърля сходни димки, да извади доказателства и да ги прати на органите за инспекция. В противоположния случай ще би трябвало да се пазя, както би трябвало, разгласи още Нинова.

Кръглата маса " Лява политика в следкризисен интервал " е проведена от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и Политическият съве на коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

Надявам се полемиката за бъдещето на лявата политика да се трансформира в готовност за смяна в модела на ръководство и политиките в България, Корнелия Нинова при откриването полемиката.

В кръглата маса вземат участие представители на 37 партии, Неправителствени организации, публични съюзи. Нека през днешния ден да сложим началото на диалог за лявата политика в следкризисния интервал и се надявам това да бъде готовност за смяна и в модела на ръководство на България и в политиките в България, обърна се Корнелия Нинова към присъстващите. Тя добави, че коронавирусът единствено потвърди нуждата от тази смяна. За нея от дълго време бяха назрели изискванията, само че случилата се международна рецесия потвърди нуждата от леви политики, тъй като се усилиха неравенствата. Много хора изгубиха работни места. Показа се, че неолибералният модел е привършен, бедността се усили. Все тематики, които ни прилягат, защото ние левите сили сме достоверните носители на битката с неравенствата, на грижата за работещите, за националната стопанска система и така нататък Виждате, че в последните месеци разнообразни идеологически партии, ползват леви политики, принудени от изискванията, а не изповядващи ги идеологически, заключи Нинова.

Всяко ваше мнение през днешния ден е потребно по тази причина по какъв начин да върнем ролята на държаваа в стопанската система, в основни браншове за развиването на България като опазване на здравето, обучение, отбрана на работни места, независимост на словото, на изразяването, тъй като за никого не е загадка, че рецесията докара до корист с правамощия на властимащи. Огромни въпроси и тематики, които стоят на нашето внимание дълго, които отстояваме дълго, само че някак си не успяхме да наложим, посочи водачът на левицата.

Тя изрази вяра, че положителните решения през днешния ден подсигуряват сигурност за развиването на България в бъдеще и успокоение за хората. Модератор на полемиката е Росен Карадимов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР