Няма нищо по-неприятно от това да посрещнеш новия ден с

...
Няма нищо по-неприятно от това да посрещнеш новия ден с
Коментари Харесай

5 причини да се будите с главоболие

Няма нищо по-неприятно от това да посрещнеш новия ден с главоболие, което безусловно може да съсипе настроението и продуктивността ви на работното място. Но положителната вест е, че за всичко си има причина и когато откриете с какъв здравословен проблем сте се сблъскали, с верните старания, можете да се преборите с главоболието. А ето и 5-те най-често срещани аргументи за утринно неразположение в региона на главата:

Сенна хрема

Известно е, че организмът ни се въздейства извънредно доста от сезона, в който се намираме и напълно не е без значение за здравето ни какво е времето на открито. Особено при хора, които са по-чувствителни към метеорологични промени. Ако сенната хрема е причина за главоболието ви, вие ще усетите болежка и в региона на носа, челото и скулите.

 жена, главоболие

Мигрена

Ако страдате от мигрена, може би постоянно се сблъсквате с тежко главоболие в утринните часове. Обикновено се усеща тежка, пулсираща болежка от едната страна на главата. Често повода за появяването на болката е дехидратация или фалшив сън.

Разстройство на съня

Определено има връзка сред главоболието и съня. Ако имате проблеми с почивката през нощта и ви е мъчно да заспите, то на сутринта е прекомерно евентуално да се сблъскате с главоболие.

 жена, главоболие

Предозиране с медикаменти

Главоболие в резултат на предозиране с медикаменти, нормално се случва след продължителната приложимост на болкоуспокояващи. Неприятното чувство може да се ускори, в случай че консумирате кофеин, по тази причина го избягвайте в тези сутрини.

Дехидратация

Дехидратацията може да има безчет неприятни последици за организма и глаовоболието е едно от тях. То може да се случи, изключително през летните месеци, заран и това да е знак, че тялото ви се нуждае от вода.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР