Неочакван завой и изход от традиционните за Венцислав Занков през

...
Неочакван завой и изход от традиционните за Венцислав Занков през
Коментари Харесай

„Тренировки“. Най-новата самостоятелна изложба на Венцислав Занков

Неочакван завой и излаз от обичайните за Венцислав Занков през последните десетилетия действия в региона на живописта и скулптурата, като опити за интервенция в и/или като коментар на " общественото ", е най-новата независима галерия на създателя.



Серията " Упражнения за лява ръка " съдържа цифрова снимка без обектив - 22 придвижвания времево отразени като неподвижен облик. 22 времеви записа, като нереална графика.



Серията " Упражнения за дясна ръка " демонстрира обемни 3D планове за водопади и архитектурни/скулптурни обекти за обществено или намерено пространство, изразяващи се в 3D принт на 10 запечатани мимолетни жеста, създаващи безпорядък, който през цифровите технологии се преобразува в еластичен конструкт и обект, кадърен в изменен мащаб интензивно да участва в градска среда или в пустиня.



В изложбата е включен и непоказван автопортрет, наименуван " 100 пъти " (от 2013 г.), който показва индивидуален цифров облик на Занков събран от 100 дни.

Наслагване на моменти в облик, който материализира като обобщава и събира изминато време (в случая 100 дни) в едно цяло, в което спецификата на момента се претопява в общата наклонност и положение на обработения интервал време.

Показва се съответния резултат, който може да се пояснява като автопортрет на 100 дни лицето на Венцислав Занков или като портрет на 100 дни време.

В изложбеното пространство фенът може да се потопи във видео-тур (обиколка) на плановите структури, както и в 360 градусова видео-панорама с творбата " Някъде в пустинята в Катар " - компютърна анимация, видео и фото- визуализация на група от 10 монументални структури за план за пустинята в Катар.

Изложбата на Венцислав Занков допуска и предпоставя интерес към потребление на цифровите технологии и тяхното пробно, ексцентрично, простичко, креативно и изследователско интерпретиране в региона на образните изкуства.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР