Няма невинни по време на война. Върховният комисариат на ООН

...
Няма невинни по време на война. Върховният комисариат на ООН
Коментари Харесай

Няма невинни! И руснаци, и украинци с брутални екзекуции

Няма почтени по време на война. Върховният комисариат на Организация на обединените нации излезе с отчет, който уличава в закононарушения и руснаци, и украинци на фронта.

Организация на обединените нации упрекна и двете воюващи страни, че са направили десетки изтезания на военнопленници след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи БГНЕС.
-->
" Дълбоко сме обезпокоени от изтезанието по бързата процедура на 25 съветски военнопленници и невоенни лица ", както и на " 15 украински военнопленници ", разгласи Матилда Богнер, началник на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на индивида в Украйна.Според Богнер Организация на обединените нации е документирала изтезания на руснаци от украинските въоръжени сили, " постоянно осъществявани незабавно след залавянето им на бойното поле ".

Организация на обединените нации е осведомена с пет следствия, стартирани от украинската прокуратура, включващи 22 жертви, само че досега не е осведомена дали има правосъдно гонене на причинителите на тези закононарушения.Що се отнася до изтезанията на 15 украински военнопленници " директно след залавянето им " от съветските въоръжени сили, 11 от тях са осъществени от съветската паравоенна група " Вагнер ".

Организацията на обединените народи също по този начин е документирала стотици случаи на отвличания и случайни арестувания както от украинските, по този начин и от съветските сили от началото на нашествието.

Богнер регистрира 600 отвличания и случайни арестувания, осъществени от съветските войски, и 91 от украинските.

" За страдание открихме, че е имало обилни нарушавания и от двете страни ", сподели тя.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида разгласява в петък последния си отчет, който каталогизира случаи на цивилни жертви, изтезания, изнасилвания, отвличания и случайни арестувания в Украйна.

В началото на март видеоклип, показващ хипотетична екзекуция на украински военнопленник от съветски бойци, шокира хората в Украйна.

През ноември Русия беше възмутена от два видеоклипа, показващи хипотетична екзекуция на дузина съветски бойци, които преди малко са се предали на украинските сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР