Няма нещо, което Xiaomi да не създава. Този път компанията

...
Няма нещо, което Xiaomi да не създава. Този път компанията
Коментари Харесай

Xiaomi представи корона за управление на устройства с мисъл

Няма нещо, което Xiaomi да не основава. Този път компанията е създала шлем, предопределен за водачи и притежатели на интелигентни домове.

Xiaomi показа следващото си ново устройство на бъдещето. Лентата за глава MiGu Xiaomi е шлем, който се прикрепя към главата ви и чете мислите ви. Устройството ще разреши на потребителя да управлява прочувственото си положение. Ако шлемът откри отмалялост по време на шофиране, признаци на стрес или превъзбуда, той ще изпрати предизвестие до смарт телефона ви с молба да се отпуснете.

Шлемът може да се трансформира и в инструмент за ръководство на интелигентни уреди в дома. Вече няма да е належащо да инсталирате високоговорител с гласов помощник, с цел да го питате всякога дали да включите осветлението, да сложите чайника или да пуснете прахосмукачката-робот. Лентата за глава MiGu Xiaomi ще прочете мислите ви, би трябвало единствено да помислите за включване на светлината и тя ще се включи незабавно.

Компанията изясни, че в шлема има три датчика. Те могат да одобряват и проучват електрически сигнали от човешкия мозък. Въз основа на тези данни шлемът схваща почти защо мислите.

Всяка година Xiaomi провежда онлайн хакатон. Това е съревнование сред чиновниците, в което те споделят най-интересните хрумвания и показват най-необичайните джаджи. Короната MiGu Xiaomi е създаден като част от подобен конкурс. В момента компанията обмисля дали да продължи да създава интелигентния шлем или да го остави като първообраз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР