Няма научни данни за вредно въздействие на 5G технологиите върху

...
Няма научни данни за вредно въздействие на 5G технологиите върху
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма научни данни за вреда от 5G

Няма научни данни за нездравословно влияние на 5G технологиите върху здравето и околната среда. Това гласи отговорът на здравния министър Кирил Ананиев на въпрос от депутатката Елена Пешева от партия Воля " Относно подозрения за негативно биологично влияние на 5G технологията върху човешкото здраве ", заяви offnews.bg.

В настоящия си въпрос Пешева написа, че тази технология ще " изложи на непрекъснато облъчване цялото население, в това число и децата ", по тази причина съгласно нея би трябвало да се създадат повече проучвания за " евентуалните негативни биологични резултати ". Народният представител пита планува ли се основаването на комисия от " безпристрастни учени и експерти по електромагнитни полета " и по какъв начин ще се извърши оценката за въздействието.

В отговора си министър Ананиев оповестява, че с негова заповед е основан Експертен съвещателен съвет, който изследва целия набор нейонизиращи лъчения върху здравето. Националният център по публично здраве и разбори също следи всички международни научни достижения по отношение на въздействието на 5G технологията, където има графа " 5 G Факти и легенди ", прецизира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР